Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

100% BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250 ml

04-07-2012, 8:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 29.99 zł     
Użytkownik LaboratoriumEiEi
numer aukcji: 2435361898
Miejscowość Ostrołęka
Zostało sztuk: 50    Wyświetleń: 14   
Koniec: 20-07-2012 15:12:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Telefon: 694 [zasłonięte] 111

E-mail: [zasłonięte]@LaboratoriumEiEi.pl

 

Planeta Zdrowie

811[zasłonięte]200400[zasłonięte]50260[zasłonięte]869

 

Licytacja oznacza akceptację regulaminu na stronie "o mnie"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


100% BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250ml

 

http://planetazdrowie.pl/images/stories/kokos250.jpg

Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki.

Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.

Olej kokosowy pomoże Państwu nie tylko zrzucić zbędne kilogramy, ale rozwiąże dużo problemów zdrowotnych.
Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.




W temperaturze do 25 stopni Celsjusza olej przybiera postać stałą o kolorze białym, stąd nazywany czasem masłem kokosowym. W ciepłym otoczeniu olej robi się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty.

Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie, nadaje potrawom orientalny charakter.

Praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur. Olej kokosowy tłoczony na zimno nie zawiera tłuszczy trans.

Bardzo rzadko występuje w sprzedaży jako olej tłoczony na zimno, który pozostawiony jest jako naturalny, z typowym, kokosowym zapachem. Rafinowana wersja jest prawie bezzapachowa.

 


 Działanie wewnętrzne:

- naturalny antybiotyk o szerokim spektrum działania
- więcej energii, lepsze spalanie tłuszczów, mniej uczucia głodu
- lepsze wchłanianie wapnia i magnezu
- usuwa stany zapalne jelit (choroba Crohna, polipy jelit, itd.)
- działa przeciw bakteryjnie przeciw wirusowo, przeciw grzybiczo (candida albicans)
- chroni poszczególne nasze organy (np. wątrobę i trzustkę)
- poprawa pracy serca i mózgu
- wzmacnia układ immunologiczny
- zwalcza przewlekłe stany zapalne w naturalny sposób
- reguluje przemianę materii
- zdrowe oczy
- zdrowe zęby
- piękna i zdrowa skóra



 Działanie zewnętrzne:

- do masażu

- balsam do całego ciała

- maseczka do włosów

- naturalny dezodorant

- do celów spożywczych (na chleb, do smażenia i pieczenia)


 Nieocenione są też wartości oleju kokosowego w kosmetyce.

Olej posiada właściwości nawilżające, może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.

Wspomaga gojenie się ran, hamuje pojawianie sie plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), spowalnia starzenie i opóźnia powstawanie zmarszczek, nawilża i wygładza skórę.

Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, dzięki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają sie miękkie, lśniące i mocne.


Stosowanie na skórę głowy wzmacnia cebulki, zapobiegając wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i pomaga w walce z łupieżem. Można stosować jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed myciem, lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.

Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.

Olej kokosowy zawieraokoło 50% kwasu laurynowego (Laurin), który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki - ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.

 
Skład:

zawiera nasycone kwasy tłuszczowe (ok. 90%):

ok. 44% kwasu laurynowego

ok. 18% kwasu mirystynowego

ok. 11% kwasu palmitynowego

6% kwasu stearynowego

ok. 7% kwasu oleinowego

ok. 2% kwasu linolowego

12% kwasu alfa-linolenowego

 

 

Pochodzenie: Filipiny, Indonezja, Indie

Kategoria: olej nieschnący

Ważność: po otworzeniu do ok. roku

Wytrzymałość na temperatury: odporny na ciepło

 
Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu


Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

 

Strona "o mnie" / regulamin 

Wszystkie aukcje