Drogi Kliencie,
na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę dwóch najwyższej jakości sycylijskich oliw
(kwasowość 0,15%!):
monogatunkowej "Moresco" i blendu "Frantoio"
Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy.
Data waznosci oliw- 30.09.2015r. (Data sbioru Listopad 2013)
Dla miłośnikow wyrazistych i intensywnych smaków, polecamy Moresco, dla tych którzy wolą klasyczny i delikatny smak oliwy proponujemy Frantoio.
Nowa, aktualna grafika puszek 5 litrowych naszych oliw ponizej:
Po zakupie na naszej aukcji prosimy o wiadomosc z informacja,
na ktory rodzaj oliwy sa Panstwo zdecydowani.
Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej. Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka ( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.
Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:
-extra vergine < 0,8 %
-vergine 0,8 -1,2 %
-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)
Kwaśność naszej oliwy wynosi 0,15 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na przetworzenie od momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 24 godzin). Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujace najwyzsza jakosc!
Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna jest od pazdziernika do grudnia.
Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.
Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale nie tylko to.
Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.
Nasza oliwa nie jest filtrowana! Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące. Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych (prasa).
Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek, które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.
Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.
Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!
oferujemy Ci samą naturę!
Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!
Chesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij TUTAJ
Drogi Kliencie, z wielką przyjemnością odpowiemy na każde Twoje pytanie :
[zasłonięte]@teknafood.pl
Życzę smacznego!
Salvatore
właściciel