Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

0,15 %!Unikalna SYCYLIJSKA Oliwa Extra Vergine! 5L

20-05-2014, 11:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 195 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 195 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 4216236832
Miejscowość Gądki
Licytowało: 1    Wyświetleń: 35   
Koniec: 20-05-2014 10:55:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Drogi Kliencie,

 

na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę dwóch najwyższej jakości sycylijskich oliw

(kwasowość 0,15%!):  

monogatunkowej "Moresco" i blendu "Frantoio"


Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy. 

 

 

 

Data waznosci oliw-  30.09.2015r. (Data sbioru Listopad 2013)

 

Dla miłośnikow wyrazistych i intensywnych smaków, polecamy Moresco, dla tych którzy wolą klasyczny i delikatny smak oliwy proponujemy Frantoio.

 

 

 

 

 dwa gatunki oliwy Camolio

 Nowa, aktualna grafika puszek 5 litrowych naszych oliw ponizej:

 

 

 

 

Po zakupie na naszej aukcji prosimy o wiadomosc z informacja,

na ktory rodzaj oliwy sa Panstwo zdecydowani.

 

Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej. Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka ( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.

 

Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:

 

-extra vergine    0,8 %

-vergine 0,8 -1,2 %

-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)

 

Kwaśność naszej oliwy wynosi  0,15 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na przetworzenie od momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 24 godzin). Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujace najwyzsza jakosc! 

Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna jest od pazdziernika do grudnia.

Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.

Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale nie tylko to.

Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.

Nasza oliwa nie jest filtrowana! Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące. Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych (prasa).

Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek, które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.

Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.

Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!

Drogi Kliencie,

oferujemy Ci samą naturę! 

Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!

Chesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij TUTAJ

 

 

 

 

Drogi Kliencie, z wielką przyjemnością odpowiemy na każde Twoje pytanie :

 

[zasłonięte]@teknafood.pl

Życzę smacznego!

Salvatore

właściciel