Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

0,15 %!Unikalna SYCYLIJSKA Oliwa Extra Vergine! 3L

28-08-2014, 14:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 122 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 122 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 4514547151
Miejscowość Gądki
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 8    Licytowało: 2    Wyświetleń: 26   
Koniec: 28-08-2014 14:40:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Oliwa z oliwek        Kawa        Czekolada        Oceny i komentarze

Drogi Kliencie,

 

na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę

dwóch najwyższej jakości sycylijskich oliw

(kwasowość 0,15%!):

monogatunkowej "Moresco"

i  

blendu "Frantoio"

 

Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy. 

 

Data ważności oliw-  31.12.2015r. (Data sbioru Listopad 2013)

 

Dla miłośnikow wyrazistych i intensywnych smaków, polecamy Moresco, dla tych którzy

wolą klasyczny i delikatny smak oliwy proponujemy Frantoio.

 

 

 

 

 

Po zakupie na naszej aukcji prosimy o wiadomość z informacją,

na który rodzaj oliwy są Panstwo zdecydowani.

 

Przedstawiamy Ci potrzebne informacje,

aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej.

Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko

po bokach języka

(to tam posiadamy receptory smaku),

jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.

 

Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:

 

-extra vergine    0,8 %

-vergine 0,8 -1,2 %

-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)

 

Kwaśność naszej oliwy wynosi  0,15 %, zależne jest to od tego,

jak długo owoc oliwki oczekuje na przetworzenie od momentu zbioru

( w naszym przypadku max. 24 godzin).



 

Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujące najwyższa jakość! 



 

Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor,

na Sycylii u podnóży wulkanu Etna termin zbioru przypada:

od października do grudnia.

Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy,

przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.

Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale nie tylko to.



 

Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę,

w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta,

bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.

 

 

Nasza oliwa nie jest filtrowana !

Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące.

Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych (prasa)!

Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek, które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m.,

na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.



 

Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.



 

Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!


 

Drogi Kliencie,

oferujemy Ci samą naturę! 

Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij  TUTAJ

 

 

 


 

 

TEKNA
ul. Poznańska 3
62-023 Gądki
tel. 669 [zasłonięte] 407
e-mail: [zasłonięte]@teknafood.pl