Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

0,15 %!Unikalna SYCYLIJSKA Oliwa Extra Vergine! 3L

20-05-2014, 11:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 122 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 122 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 4216235696
Miejscowość Gądki
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 61   
Koniec: 20-05-2014 10:54:17
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Drogi Kliencie,


 

na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę

dwóch najwyższej jakości sycylijskich oliw

(kwasowość 0,15%!):  

monogatunkowej "Moresco"

i 

blendu "Frantoio"


Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy. 

 

Data ważności oliw-  30.09.2015r. (Data sbioru Listopad 2013)

 

Dla miłośnikow wyrazistych i intensywnych smaków, polecamy Moresco, dla tych którzy wolą klasyczny i delikatny smak oliwy proponujemy Frantoio.

 

 

 dwa gatunki oliwy Camolio

 

Po zakupie na naszej aukcji prosimy o wiadomosc z informacja,

na ktory rodzaj oliwy sa Panstwo zdecydowani.

 

Przedstawiamy Ci potrzebne informacje,

aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej.

Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka

(to tam posiadamy receptory smaku),

jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.

 

Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:

 

-extra vergine    0,8 %

-vergine 0,8 -1,2 %

-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)

 

Kwaśność naszej oliwy wynosi  0,15 %, zależne jest to od tego,

jak długo owoc oliwki oczekuje na przetworzenie od momentu zbioru

( w naszym przypadku max. 24 godzin).


Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujące najwyższa jakość! 


Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor,

na Sycylii u podnóży wulkanu Etna termin zbioru przypada:

od października do grudnia.

Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy,

przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.

Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale nie tylko to.


Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę,

w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta,

bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.


Nasza oliwa nie jest filtrowana!

Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące.

Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych (prasa)!

Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek, które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m.,

na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.


Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.


Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!


Drogi Kliencie,

oferujemy Ci samą naturę! 

Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij TUTAJ

 


Drogi Kliencie, z wielką przyjemnością odpowiemy na każde Twoje pytanie :

 

[zasłonięte]@teknafood.pl

Życzę smacznego!

właściciel