Tytuł
Żywność pochodzenia zwierzęcego Wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
Autorzy
Redaktor: Jaworska Danuta
Opis produktu
Wydawnictwo: SGGW
ISBN: [zasłonięte]978-8383-602-8
Rok wydania: 2014, Wydanie: 1, Format: 165 x 235 mm, Liczba stron: 272, Oprawa: Miękka, Nr. katalogowy: 8593
Wprowadzenie
Część 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu
Elżbieta Żelechowska
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska
NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!