Opis produktu
Makaron w sosie sojowo-bolońskim to wegetariańska wersja jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Posiłek ten zachwyci wszystkich miłośników sosu Bolognese, którzy nie jedzą mięsa ale nie chcą rezygnować z tego klasycznego dania.
Cechy:
- lekkie
- bez konserwantów
- łatwe w przygotowaniu
- bardzo dobre w smaku
Zalety:
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
W skład wchodzą: Makaron [(50%), pszenica durum, białka jaj, sól], 17% pomidory, 15% soja, tłuszcz roślinny, cukierm przyprawy, cebula, sól, maltodekstryna, skrobia, skrobia modyfikowana, zioła, drożdże, koncentrat pomidorowy
- Kod produktu:[zasłonięte]80185
- Waga netto: 180 g
- Ilość wody do dodania: 590 ml
- Waga po przygotowaniu: 720 g
- Kalorie: 610 kcal
- Węglowodany: 57.5 g/100 g
- Tłuszcz: 2.6 g/100 g
- Białko: 18.8 g/100g
- Gluten – brak
- Laktoza – brak
PRZYGOTOWANIE:
- Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka.
- Zawartość dokładnie wymieszać.
- Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 5 minut.
- I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedyńczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH AKCEPTUJESZ NASZ REGULAMIN I ZASADY SKLEPU. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - >>>>TUTAJ . NIE PRZECZYTASZ - TWOJA STRATA. SZANUJ INNYCH I PRZECZYTAJ PRZED ZAKUPEM.
Z powodu fałszywych zamówień za pobraniem, Kupujący niezarejestrowani oraz z nazwą użytkownika Clientxxxxxx po zakupie mają obowiązek potwierdzić mejlowo zamówienie. E-mail musi być taki sam jak w formularzu platności i dostawy. Przypominamy że w przypadku nieodebrania zamówienia, podejmiemy wszelkie kroki prawne celem uregulowania naszych kosztów wysyłki tam i z powrotem.
Jeśli nie czytasz i nie przestrzegasz zasad naszego sklepu, czynisz to na własną odpowiedzialność. Nieznajomość regulaminu i zasad, nie zwalnia przestrzegania. Nie przyjmujemy zasad Kupujących :) . Zbyt często się zdarza, że Kupujący nie czyta, wykonuje czynności na własną odpowiedzialność, a następnie zwala winę na nas. A często wystawia negatywny komentarz, choćby w przypadku dobrowolnego wybrania przesyłki nierejestrowanej, która nie dochodzi z towarem - kradzież na poczcie bez możliwości reklamacji i odszkodowania. Dziękujemy z góry, za okazanie szacunku względem nas, jak i odpowiedzialność Kupujących. NIE MASZ CZASU CZYTAĆ ? Mniej pretensje do siebie lub nie kupuj.
Ze względu na kilka kanałów sprzedaży detaliczno - hurtowej, zastrzegamy sobie prawo do anulowania zamówienia w przypadku braku towaru. Informujemy wówczas Kupującego i zwracamy wpłacone środki na podane konto.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW POZOSTAŁYCH PRZEDMIOTÓW RÓWNIEŻ NA ALLEGRO
|
|