Opis produktu
Kurczak w sosie curry z ryżem to posiłek nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej, ale też dla fanów dobrego, sycącego jedzenia . Podobnie jak w przypadku wszystkich posiłków Trek'n Eat, przygotowanie jest szybkie i dziecinnie proste. Chicken Curried Rice to doskonały smak prosto z egzotycznej Azji.
Numer artykułu:[zasłonięte]80185
Waga netto: 200 g Ilość wody do dodania: 550 ml Waga po przygotowaniu: 700 g Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 627 kcal Węglowodany: 58.0/100 g Tłuszcz: 11.0/100 g Białko: 15.0/100 g Gluten – brak Laktoza – mozliwy
Skład: Ryż 57%, pierś drobiowa 8%, śmietana, masło. skrobia, sól kuchenna, migdały, curry 2,5% (kolendra, kurkumina, mąka ryżowa, kozieradka pospolita, kmin rzymski, imbir, goździki), banany, cukier, ananas, przyprawa korzenna, glukoza, zagęstnik: guma guar, ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy korzenne, kazeina, laktoza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, środek aromatyzujący
Mięso liofilizowane: 12,8g (odpowiada ok. 64g świeżego mięsa)
Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej linii (520 ml). Dokładnie wymieszać, zamknąć i pozostawić na 10 minut
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedyńczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW POZOSTAŁYCH PRZEDMIOTÓW RÓWNIEŻ NA ALLEGRO
|
KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH AKCEPTUJESZ NASZ REGULAMIN I ZASADY SKLEPU. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - >>>>TUTAJ . NIE PRZECZYTASZ - TWOJA STRATA. SZANUJ INNYCH I PRZECZYTAJ PRZED ZAKUPEM.
Jeśli nie czytasz i nie przestrzegasz zasad naszego sklepu, czynisz to na własną odpowiedzialność. Nieznajomość regulaminu i zasad, nie zwalnia przestrzegania. Nie przyjmujemy zasad Kupujących :) . Zbyt często się zdarza, że Kupujący nie czyta, wykonuje czynności na własną odpowiedzialność, a następnie zwala winę na nas. A często wystawia negatywny komentarz choćby w przypadku dobrowolnego wybrania przesyłki nierejestrowanej, która nie dochodzi z towarem - kradzież na poczcie bez możliwości reklamacji i odszkodowania. Dziękujemy z góry, za okazanie szacunku względem nas, jak i odpowiedzialność Kupujących. NIE MASZ CZASU CZYTAĆ ? Mniej pretensje do siebie lub nie kupuj.
Zastrzegamy sobie prawo do anulowania zamówienia w przypadku braku towaru. Informujemy wówczas Kupującego i zwracamy wpłacone środki na podane konto.
|