Opis produktu
Dziczyzna dla smakoszy. Danie dla prawdziwych smakoszy i miłośników skandynawskiego gotowania. To połączenie dziczyzny z pieczarkami i cebulą oraz makaronem dostarczy potrzebnej porcji węglowodanów i protein. Jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Tak samo dobrze sprawdzi się na krótkich pieszych wycieczkach, kilkudniowych wędrówkach czy spływach kajakowych, jak również na ekspedycjach w najdalsze zakątki świata.
Waga netto: 170 g Ilość wody do dodania: 490 ml Waga po przygotowaniu: 690 g Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 634 kcal Węglowodany: 53.5 g/100 g Tłuszcz: 9.3 g/100 g Białko: 17.3 g/100g Gluten – możliwy Laktoza – mozliwa
Składniki: Makaron [(50%), grysik pszenny, białko, sól], 10% łosina, tłuszcz roślinny, cebula, skrobia, papryka, sól kuchenna, maltodekstryna, pomidory, pieczarki, marchew, laktoza, borówki, ekstrakt z drożdży, przyprawa, przyprawa korzenna, aromat (zawiera jęczmień, pszenicę, rybę, seler)cukier, ekstrakt z mięsa wołowego, cukier, fruktoza, karmel, substancja przeciwzbrylająca, dwutlenek krzemu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęstnik: guma guar, mięso z dziczyzny
Mięso liofiliozowane: 17g (odpowiada ok. 68g świeżego mięsa)
Sposób przyrządzenia: Wlać wrząca wodę bezposrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (550ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić na 5 min. do naciągnięcia.
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedyńczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW POZOSTAŁYCH PRZEDMIOTÓW RÓWNIEŻ NA ALLEGRO
|
KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH AKCEPTUJESZ NASZ REGULAMIN I ZASADY SKLEPU. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - >>>>TUTAJ . NIE PRZECZYTASZ - TWOJA STRATA. SZANUJ INNYCH I PRZECZYTAJ PRZED ZAKUPEM.
Jeśli nie czytasz i nie przestrzegasz zasad naszego sklepu, czynisz to na własną odpowiedzialność. Nieznajomość regulaminu i zasad, nie zwalnia przestrzegania. Nie przyjmujemy zasad Kupujących :) . Zbyt często się zdarza, że Kupujący nie czyta, wykonuje czynności na własną odpowiedzialność, a następnie zwala winę na nas. A często wystawia negatywny komentarz choćby w przypadku dobrowolnego wybrania przesyłki nierejestrowanej, która nie dochodzi z towarem - kradzież na poczcie bez możliwości reklamacji i odszkodowania. Dziękujemy z góry, za okazanie szacunku względem nas, jak i odpowiedzialność Kupujących. NIE MASZ CZASU CZYTAĆ ? Mniej pretensje do siebie lub nie kupuj.
Zastrzegamy sobie prawo do anulowania zamówienia w przypadku braku towaru. Informujemy wówczas Kupującego i zwracamy wpłacone środki na podane konto.
|