Opis produktu
jest to posiłek nie tylko dla miłośników kuchni bałkańskiej, ale też dla fanów dobrego, sycącego jedzenia . Podobnie jak w przypadku wszystkich posiłków Trek'n Eat, przygotowanie jest szybkie i dziecinnie proste.
Waga netto: 190 g Ilość wody do dodania: 460 ml Waga po przygotowaniu: 650 g
Czas przygotowania: 10-12 min.
Kalorie: 605 kcal Węglowodany: 51 g/100 g Tłuszcz: 14 g/100 g Białko: 16 g/100g Gluten – możliwy Laktoza – mozliwy
Skład:
43% ryż, suszona wołowina, tłuszcz roślinny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól, laktoza, cukier, przyprawy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicy, selera), papryka i koncentrat oleju (papryka, olej słonecznikowy), mleko, karmel, glukozy, maltodekstryny.
Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając wyznaczonej linii (460 ml). Dokładnie wymieszać, zamkąc woreczek i pozostawić na 10-12 minut.
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedyńczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW POZOSTAŁYCH PRZEDMIOTÓW RÓWNIEŻ NA ALLEGRO
|
KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH AKCEPTUJESZ NASZ REGULAMIN I ZASADY SKLEPU. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - >>>>TUTAJ . NIE PRZECZYTASZ - TWOJA STRATA. SZANUJ INNYCH I PRZECZYTAJ PRZED ZAKUPEM.
Jeśli nie czytasz i nie przestrzegasz zasad naszego sklepu, czynisz to na własną odpowiedzialność. Nieznajomość regulaminu i zasad, nie zwalnia przestrzegania. Nie przyjmujemy zasad Kupujących :) . Zbyt często się zdarza, że Kupujący nie czyta, wykonuje czynności na własną odpowiedzialność, a następnie zwala winę na nas. A często wystawia negatywny komentarz choćby w przypadku dobrowolnego wybrania przesyłki nierejestrowanej, która nie dochodzi z towarem - kradzież na poczcie bez możliwości reklamacji i odszkodowania. Dziękujemy z góry, za okazanie szacunku względem nas, jak i odpowiedzialność Kupujących. NIE MASZ CZASU CZYTAĆ ? Mniej pretensje do siebie lub nie kupuj.
Zastrzegamy sobie prawo do anulowania zamówienia w przypadku braku towaru. Informujemy wówczas Kupującego i zwracamy wpłacone środki na podane konto.
|