Opis produktu
Trek’n Eat zabierze Cię w podróż do rozgrzanych słońcem, południowych regionów Europy. Rozpieść swoje podniebienie wołowiną przyprawioną ziołami, cebulą i papryką podaną z ryżem i warzywami. Odpowiednio zbilansowane proporcje węglowodanów i białka powodują, że danie liofilizowane Ryż po Bałkańsku jest pełnowartościowe i doskonale regeneruje po wyczerpujących wyprawach. Ta kompletna potrawa zawiera wszystko, co potrzebuje organizm w czasie zwiększonego wysiłku i zapotrzebowania na energię. Mimo bardzo prostego i błyskawicznego sposobu przygotowania poprzez zalanie wrzątkiem, danie zachowuje 90% walorów smakowych i wizualnych oryginalnie przygotowanego posiłku.
- Ilość wody do dodania: 490 ml
- Waga po przygotowaniu: 750 g
- Czas przygotowania: 10-12 min.
- Kalorie: 605 kcal
- Węglowodany: 51 g/100 g
- Tłuszcz: 14 g/100 g
- Białko: 16 g/100g
- Gluten – możliwy
- Laktoza – mozliwy
Skład:
43% ryż, suszona wołowina, tłuszcz roślinny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól, laktoza, cukier, przyprawy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicy, selera), papryka i koncentrat oleju (papryka, olej słonecznikowy), mleko, karmel, glukozy, maltodekstryny.
Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając wyznaczonej linii (460 ml). Dokładnie wymieszać, zamkąc woreczek i pozostawić na 10-12 minut.
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedyńczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH AKCEPTUJESZ NASZ REGULAMIN I ZASADY SKLEPU. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE - >>>>TUTAJ . NIE PRZECZYTASZ - TWOJA STRATA. SZANUJ INNYCH I PRZECZYTAJ PRZED ZAKUPEM.
Z powodu fałszywych zamówień za pobraniem, Kupujący niezarejestrowani oraz z nazwą użytkownika Clientxxxxxx po zakupie mają obowiązek potwierdzić mejlowo zamówienie. E-mail musi być taki sam jak w formularzu platności i dostawy. Przypominamy że w przypadku nieodebrania zamówienia, podejmiemy wszelkie kroki prawne celem uregulowania naszych kosztów wysyłki tam i z powrotem.
Jeśli nie czytasz i nie przestrzegasz zasad naszego sklepu, czynisz to na własną odpowiedzialność. Nieznajomość regulaminu i zasad, nie zwalnia przestrzegania. Nie przyjmujemy zasad Kupujących :) . Zbyt często się zdarza, że Kupujący nie czyta, wykonuje czynności na własną odpowiedzialność, a następnie zwala winę na nas. A często wystawia negatywny komentarz, choćby w przypadku dobrowolnego wybrania przesyłki nierejestrowanej, która nie dochodzi z towarem - kradzież na poczcie bez możliwości reklamacji i odszkodowania. Dziękujemy z góry, za okazanie szacunku względem nas, jak i odpowiedzialność Kupujących. NIE MASZ CZASU CZYTAĆ ? Mniej pretensje do siebie lub nie kupuj.
Ze względu na kilka kanałów sprzedaży detaliczno - hurtowej, zastrzegamy sobie prawo do anulowania zamówienia w przypadku braku towaru. Informujemy wówczas Kupującego i zwracamy wpłacone środki na podane konto.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW POZOSTAŁYCH PRZEDMIOTÓW RÓWNIEŻ NA ALLEGRO
|
|