KONTAKT email:[zasłonięte]@op.plnr tel: +486[zasłonięte]14561
WYSYŁKA Wysyłka standardowa firmą:
|
ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.1
ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.2
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1 Tytuł tomu: Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt Redakcja: Jamroz Dorota Wydawnictwo Naukowe PWN Oprawa: Miękka Format: 17.0x24.0cm Ilość stron: 438 Wydanie: 1 Rok wydania: 2006/2013 ISBN:[zasłonięte]978-83-14276-6 EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11427 Ciężar: 0,65 kg
OPIS:
Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono: składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt, budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb, pobranie, trawienie i wchłanianie, przemianę materii i składników mineralnych, żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi, systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt.
Materiał przygotowany został przez najlepszych specjalistów z różnych ośrodków naukowych.
__________________________________________________
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2 Tytuł tomu: Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt Autor: Dorota Jamroz Andrzej (red.) Potkański Redakcja: Jamroz Dorota, Potkański Andrzej Wydawnictwo Naukowe PWN Oprawa: Miękka Format: 17.0x24.0cm Ilość stron: 560 Wydanie: 1 Rok wydania: 2006/2013 ISBN: 83-01-14277-4 EAN: 978[zasłonięte]11[zasłonięte]02 Ciężar: 0,805 kg
Książki nowe mogą nosić niewielkie ślady magazynowania
OPIS:
Druga część trzytomowego podręcznika z zakresu żywienia zwierząt i paszoznawstwa. Książka omawia podstawy i sposób żywienia zwierząt gospodarskich, a więc: bydła, świń, owiec, kóz, kur, indyków, kaczek, ale także królików, nutrii, ryb, bażantów, strusi, przepiórek, perlic, gołębi, zwierząt domowych. Są tu także informacje dotyczące żywienia zwierząt amatorskich, jak: ryby akwariowe, gady, chomiki, a także owadów użytkowych i ślimaków. Zasady żywienia oparte są na najnowszych, sprawdzonych zdobyczach wiedzy, z uwzględnieniem potrzeb pokarmowych, zapotrzebowania energetycznego według obowiązujących norm. Są również dostosowane do przepisów prawa paszowego i wymagań w zakresie ochrony środowiska rolniczego w Unii Europejskiej. Książka napisana została z myślą o studentach wydziałów biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych; również z myślą o pracownikach ośrodków doradztwa rolniczego z zakresu żywienia zwierząt, producentach pasz przemysłowych, hodowcach zwierząt, producentach mleka, jaj, wełny, ryb.
|