Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.1 - JAMROZ

08-05-2014, 23:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 89.99 zł     
Użytkownik conrado75
numer aukcji: 4137019951
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 08-05-2014 23:42:38

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM SERDECZNIE NA MOICH AUKCJACH





KONTAKT
email:[zasłonięte]@op.pl
nr tel: +486[zasłonięte]14561

WYSYŁKA
Wysyłka standardowa firmą:
INPOST
lub
Pocztą Polską


Przesyłki kurierskie realizowane przez:
DPD lub UPS





WIĘCEJ INFORMACJI

 

ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.1

ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.2

 

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1
Tytuł tomu: Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt
Redakcja: Jamroz Dorota
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 17.0x24.0cm
Ilość stron: 438
Wydanie: 1
Rok wydania: 2006/2013
ISBN:[zasłonięte]978-83-14276-6
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11427
Ciężar: 0,65 kg


 
OPIS:

Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono:
składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt,
budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb,
pobranie, trawienie i wchłanianie,
przemianę materii i składników mineralnych,
żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi,
systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt.

Materiał przygotowany został przez najlepszych specjalistów z różnych ośrodków naukowych.

__________________________________________________

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2
Tytuł tomu: Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt
Autor: Dorota Jamroz
Andrzej (red.) Potkański
Redakcja: Jamroz Dorota, Potkański Andrzej
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 17.0x24.0cm
Ilość stron: 560
Wydanie: 1
Rok wydania: 2006/2013
ISBN: 83-01-14277-4
EAN: 978[zasłonięte]11[zasłonięte]02
Ciężar: 0,805 kg

 

Książki nowe mogą nosić niewielkie ślady magazynowania

 

OPIS:

Druga część trzytomowego podręcznika z zakresu żywienia zwierząt i paszoznawstwa. Książka omawia podstawy i sposób żywienia zwierząt gospodarskich, a więc: bydła, świń, owiec, kóz, kur, indyków, kaczek, ale także królików, nutrii, ryb, bażantów, strusi, przepiórek, perlic, gołębi, zwierząt domowych. Są tu także informacje dotyczące żywienia zwierząt amatorskich, jak: ryby akwariowe, gady, chomiki, a także owadów użytkowych i ślimaków. Zasady żywienia oparte są na najnowszych, sprawdzonych zdobyczach wiedzy, z uwzględnieniem potrzeb pokarmowych, zapotrzebowania energetycznego według obowiązujących norm. Są również dostosowane do przepisów prawa paszowego i wymagań w zakresie ochrony środowiska rolniczego w Unii Europejskiej. Książka napisana została z myślą o studentach wydziałów biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych; również z myślą o pracownikach ośrodków doradztwa rolniczego z zakresu żywienia zwierząt, producentach pasz przemysłowych, hodowcach zwierząt, producentach mleka, jaj, wełny, ryb.