Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1+2+3 Jamróz

04-01-2015, 20:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 132 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 4870626086
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 18   
Koniec: 04-01-2015 20:14:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 24

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1
Redakcja: Jamroz Dorota

wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 17.0x24.0cm
Liczba stron: 438
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013


Opis książki Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1 :
W tomie 1 omówiono:
- składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt
- budowa przewodu pokarmowego zwierząt gospodarskich
- pobieranie pokarmu, trawienie i wchłanianie
- przemiana materii i składników mineralnych
- żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi
- oceny wartości pokarmowej i zapotrzebowania zwierząt

 

 

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.2
Jamroz Dorota, Potkański Andrzej

 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN:[zasłonięte]978-83-14277-3
 Format: 16.5x23.5cm
 Liczba stron: 558
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 1, 2013 r.

 Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.

W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, strusi, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, królików, nutrii, ryb, psów, kotów, zwierząt amatorskich (np. ryb akwariowych, gadów, chomików), owadów użytkowych (pszczół i jedwabnika morwowego) oraz ślimaków.

 

 

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.3 Paszoznawstwo
Redakcja: Jamróz Dorota
 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN

 ISBN: [zasłonięte]978-83-17401-9
 Format: 16.8x23.8cm
 Liczba stron: 440
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 2, 2013 r.

 Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt oraz na jakość pozyskiwanych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleko, mięso, jaja).

W książce omówiono m.in.:
· wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych – pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt,
· sposoby ich pozyskiwania,
· metody konserwacji i przetwarzania,
· obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt,
· związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności,
· zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz,
· nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka.

Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, a także nas samych, jako konsumentów.

 

 

okładka