Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie w osteoporozie - Wieczorek-Chełmińska Z.

18-08-2014, 13:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4484579188
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 1   
Koniec: 18-08-2014 13:36:22

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2006
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30

Żywienie w osteoporozie

Autor: Wieczorek-Chełmińska Z.

 

Wydawca: PZWL

Wydanie, Rok wyd: I, 2006

Ilość stron: 248

Format: 20,5 x 14,5 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00328  

Opis:

Osteoporoza dotyka osoby w średnim wieku i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne sprzyjające odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i nieracjonalnego żywienia większości z nas.
Wskazówki zawarte w publikacji mogą być cennym uzupełnieniem rehabilitacji i leczenia farmakologicznego.

Spis treści:
I. CZĘŚĆ OGÓLNA

   1. Rola układu kostnego
   2. Osteoporoza
   3. Inne schorzenia narządu ruchu
   4. Dieta profilaktyczna i lecznicza w osteoporozie
   5. Zasady zdrowego żywienia
   6. Dobór środków spożywczych
   7. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
   8. Przykład tygodniowego jadłospisu

II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

   1. Napoje
   2. Chleb domowy
   3. Dodatki do pieczywa
   4. Zakwasy
   5. Zupy
   6. Dodatki do zup
   7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
   8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
   9. Potrawy jarskie
  10. Potrawy z warzyw i owoców
  11. Sosy
  12. Desery