Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30
Żywienie w osteoporozie
Autor: Wieczorek-Chełmińska Z.
Wydawca: PZWL
Wydanie, Rok wyd: I, 2006
Ilość stron: 248
Format: 20,5 x 14,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00328
Opis:
Osteoporoza dotyka osoby w średnim wieku i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne sprzyjające odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i nieracjonalnego żywienia większości z nas. Wskazówki zawarte w publikacji mogą być cennym uzupełnieniem rehabilitacji i leczenia farmakologicznego.
Spis treści: I. CZĘŚĆ OGÓLNA
1. Rola układu kostnego 2. Osteoporoza 3. Inne schorzenia narządu ruchu 4. Dieta profilaktyczna i lecznicza w osteoporozie 5. Zasady zdrowego żywienia 6. Dobór środków spożywczych 7. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw 8. Przykład tygodniowego jadłospisu
II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
1. Napoje 2. Chleb domowy 3. Dodatki do pieczywa 4. Zakwasy 5. Zupy 6. Dodatki do zup 7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb 8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb 9. Potrawy jarskie 10. Potrawy z warzyw i owoców 11. Sosy 12. Desery
|