Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie w cukrzycy [nowa]

19-01-2012, 22:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 43.60 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 2004549432
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 11   
Koniec: 17-01-2012 09:45:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Żywienie w cukrzycy

Czech Anna, Idaszak Dorota, Tatoń Jan

Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]00419
  • liczba stron: 416
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: pzwl
  • wymiary: 235 x 165 mm
  • Rok wydania: 2010
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:
    Prawidłowa dieta ma istotne znaczenie w skutecznym leczeniu cukrzycy i jest ważnym składnikiem terapii.Poradnik zawiera wiele przydatnych wiadomości o żywieniu. Autorzy odpowiadają na pytania: co, ile i kiedy jeść, z jakich produktów układać jadłospisy oraz jak przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki. Cennym uzupełnieniem książki jest podanie równoważnych wymienników artykułów spożywczych z ich wartościami energetycznymi i zawartością podstawowych składników pożywienia. Stosowanie zaleceń specjalistów zapewni korzystanie z przyjemności dobrej kuchni, prowadzenie aktywnego trybu życia i dobre samopoczucie.

    Część 1. Naukowe podstawy żywienia osób z cukrzycą
    Rozdział 1. Styl życia i żywienia - wpływ na leczenie cukrzycy i zapobieganie jej powikłaniom
    Rozdział 2. Składniki pożywienia
    Rozdział 3. Ile i co jeść, aby mieć dobre zdrowie, kondycję fizyczną i prawidłową masę ciała
    Rozdział 4. Optymalna masa ciała
    Rozdział 5. Odtłuszczanie ciała
    Rozdział 6. Żywienie tuczące
    Rozdział 7. Modyfikacje żywienia zależne od ciąży i chorób współistniejących z cukrzycą
    Rozdział 8. Podsumowanie i rekomendacje
    Część 2. Wszystko o wyborze produktów żywnościowych. unikaniu błędów i ocenie działań kulinarnych
    Rozdział 9. Sposoby wyboru produktów żywnościowych
    Rozdział 10. Samokontrola żywienia - sprawdzaj swoje rzeczywiste spożycie
    Rozdział 11. Środki chemiczne dodawane do produktów żywnościowych -bezpieczeństwo żywienia
    Część 3. Przepisy kulinarne
    Rozdział 12. Zanim przystąpimy do gotowania
    Rozdział 13. Przepisy na posiłki i potrawy oparte na listach produktów lub wymiennikach węglowodanowych
    Rozdział 14. Przykładowe jadłospisy
    Słowniczek terminów medycznych
    Alfabetyczny spis potraw

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.