| | | ![](http://www.niewyrzucaj.com/images/poczta.bmp)
| | » przesyłka polecona: 6 zł » priorytet: + 2 zł
| ![](http://www.niewyrzucaj.com/images/dhl.jpg) | » paczka < 31,5 kg: 19 zł | ![](http://www.niewyrzucaj.com/images/paczkawruchu.jpg)
| | Na koszt przesyłki składa się opłata pocztowa, opakowanie ochronne oraz podatek VAT. Koszt przesyłki zostanie uwzględniony w cenie towarów. | Zakupy na kwotę powyżej 120 zł = przesyłka GRATIS ! | | | | | | | | ![](http://strony.toya.net.pl/~marta_w/allegro/profi-libris/img/mbank.jpg) | | BRE bank S.A. 61 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 406226
Profi-Libris Marcin Badocha Ul. Podhalańska 10/21 40-215 Katowice | | W tytule wpłaty proszę podać nazwę użytkownika i numery aukcji | | | | | | | | |
PRZY ZAMÓWIENIU NA KWOTĘ POWYŻEJ 120 zł PRZESYŁKA GRATIS !!!
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA ZAKŁADKA DO KSIĄŻKI GRATIS !!!
| | | | | | | | | | | ŻYWIENIE W CHOROBACH SERCA Zofia Wieczorek-Chełmińska | | » Wydawnictwo: PZWL, 1998 » Oprawa: miękka » Stron: 224 » Stan: NOWA
PEŁNY SPIS TREŚCI DOSTĘPNY PONIŻEJ ZDJĘCIA KSIĄŻKI
| |
| | | ŻYWIENIE A ZDROWIE Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi! A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc - dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy Wam gotową „receptę". SPIS TREŚCI: Część ogólna Zapotrzebowanie energetyczne Składniki pokarmowe Białka Tłuszcze Węglowodany Witaminy Składniki mineralne Równowaga kwasowo-zasadowa Woda Zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych Profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych chorobach układu krążenia Żywienie w miażdżycy Żywienie w okresie po zawale mięśnia sercowego Żywienie w nadciśnieniu tętniczym Ważniejsze produkty spożywcze zapobiegające chorobom układu krążenia Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw Zasady racjonalnego żywienia Przykłady tygodniowych jadłospisów Część szczegółowa Napoje Chleb domowy Dodatki do pieczywa Zupy Dodatki do zup Potrawy z mięsa cielęcego, wolowego, drobiu i ryb Potrawy z mięsa cielęcego Potrawy z mięsa wołowego Potrawy z drobiu Potrawy z ryb Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb Potrawy jarskie Potrawy z warzyw i ziemniaków Surówki Sałatki Warzywa gotowane Potrawy z ziemniaków Sosy Sosy zimne Sosy gorące Sosy do potraw słodkich Desery i wypieki domowe Piśmiennictwo Skorowidz potraw . | | | | | | |