Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWIENIE W CHOROBACH SERCA Wieczorek PZWL __ NOWA

28-01-2012, 8:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.90 zł     
Użytkownik Profi-Libris
numer aukcji: 2025424659
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 10   
Koniec: 28-01-2012 06:51:29
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

» przesyłka polecona: 6 zł
» priorytet: + 2 zł

» paczka < 31,5 kg: 19 zł

Na koszt przesyłki składa się opłata pocztowa, opakowanie ochronne oraz podatek VAT. Koszt przesyłki zostanie uwzględniony w cenie towarów.

Zakupy na kwotę powyżej 120 zł
= przesyłka GRATIS !

BRE bank S.A.
61 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 406226

Profi-Libris
Marcin Badocha
Ul. Podhalańska 10/21
40-215 Katowice
W tytule wpłaty proszę podać nazwę użytkownika i numery aukcji

PRZY ZAMÓWIENIU NA KWOTĘ POWYŻEJ 120 zł PRZESYŁKA
GRATIS !!!



DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA ZAKŁADKA DO KSIĄŻKI
GRATIS !!!


ŻYWIENIE W CHOROBACH SERCA

Zofia Wieczorek-Chełmińska

» Wydawnictwo: PZWL, 1998
» Oprawa: miękka
» Stron: 224
» Stan: NOWA

PEŁNY SPIS TREŚCI DOSTĘPNY PONIŻEJ ZDJĘCIA KSIĄŻKI
ŻYWIENIE W CHOROBACH SERCA Wieczorek PZWL __ NOWA
ŻYWIENIE A ZDROWIE

Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi! A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc - dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy Wam gotową „receptę".


SPIS TREŚCI:

Część ogólna
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
Witaminy
Składniki mineralne
Równowaga kwasowo-zasadowa
Woda
Zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych
Profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych
chorobach układu krążenia
Żywienie w miażdżycy
Żywienie w okresie po zawale mięśnia sercowego
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym
Ważniejsze produkty spożywcze zapobiegające cho­robom układu krążenia
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania
potraw
Zasady racjonalnego żywienia
Przykłady tygodniowych jadłospisów

Część szczegółowa
Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa cielęcego, wolowego, drobiu i ryb
Potrawy z mięsa cielęcego
Potrawy z mięsa wołowego
Potrawy z drobiu
Potrawy z ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Surówki
Sałatki
Warzywa gotowane
Potrawy z ziemniaków
Sosy
Sosy zimne
Sosy gorące
Sosy do potraw słodkich
Desery i wypieki domowe
Piśmiennictwo
Skorowidz potraw .