Tytuł
Żywienie w chorobach nerek
Autor
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Opis
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
ISBN 978-83-[zasłonięte]-2800-0
Warszawa 2003, wyd. 1, format 205 x 145, objętość 208 str., oprawa miękka
W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.
Część ogólna
Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
Wybrane zagadnienia z technologii potraw
Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Piśmiennictwo
Spis potraw
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.
NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!