1) Jeżeli nie chcesz kupić, nie licytuj!
2) Wszystkie książki są nowe. Tylko najnowsze wydania, prosto od wydawcy.
3) Książki zazwyczaj wysyłam w ciągu 24h-72h od zaksięgowania wpłaty,lub wybrania formy płatności za pobraniem.
4) Do każdej zakupionej pozycji otrzymasz fakturę Vat.
Zapraszam serdecznie.
| | | | PRZEDMIOTEM LICYTACJI JEST NOWA KSIĄŻKA: Żywienie w chorobach nerek
- Wydawnictwo:pzwl
- Wymiary: 205 x 145 mm
- Ilość stron:208
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00429
| W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów. | CZĘŚĆ OGÓLNA Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych 1. Dieta łatwo strawna pełnowartościowa Zasady diety łatwo strawnej pełnowartościowej Tygodniowy jadłospis dla diety łatwo strawnej pełnowartościowej 2. Dieta łatwo strawna niskobiałkowa Zasady diety łatwo strawnej niskobiałkowej Tygodniowy jadłospis dla diety łatwo strawnej niskobiałkowej z ograniczeniem białka do 40 - 50g 3. Dieta łatwo strawna wysokobiałkowa Zasady diety łatwo strawnej wysokobiałkowej Tygodniowy jadłospis dla diety łatwo strawnej wysokobiałkowej 4. Dieta kleikowo-owocowo-mleczna Zasady diety kleikowo-owocowo-mlecznej Jednodniowy jadłospis dla diety kleikowo-owocowo-mlecznej 5. Dieta ziemniaczana Zasady diety ziemniaczanej Jednodniowy jadłospis dla diety ziemniaczanej Wykaz potraw dla diety ziemniaczanej Przepisy na potrawy z ziemniaków dla diety ziemniaczanej Wybrane zagadnienia z technologii potraw Naczynia kuchenne Sposoby przyrządzania potraw - Obróbka wstępna surowca
- Obróbka cieplna (termiczna)
- Podprawianie i wykańczanie potraw
Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych - Uwagi dotyczące właściwego stosowania przypraw
- Przyprawy korzenne
- Przyprawy ziołowe
- Warzywa przyprawowe
Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych Napoje - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Chleb domowy - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Dodatki do pieczywa - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Zupy - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Dodatki do zup - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Potrawy jarskie - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Potrawy z warzyw - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Sosy - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Desery - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Wypieki domowe - Uwagi ogólne
- Przepisy szczegółowe
Piśmiennictwo Spis potraw |
| |