Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie w chorobach nerek

28-07-2014, 7:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4454977501
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 3   
Koniec: 28-07-2014 07:36:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2004
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30

Żywienie w chorobach nerek

Autor: Wieczorek-Chełmińska Z.

 

Wydawca/Producent: PZWL

Wydanie, Rok wyd.: I, 2004

Ilość stron: 208

Format: 20,5 x 14,0 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 083[zasłonięte]28000

Opis:

Jest to kolejna książka Zofii Wieczorek-Chełmińskiej z cenionej na rynku wydawniczym serii dietetycznej tej Autorki. Znaleźć w niej można propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w "Żywieniu w chorobach nerek" mogą stać się nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.

Spis treści:
I. CZĘŚĆ OGÓLNA
1. Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
2. Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
3. Wybrane zagadnienia z technologii potraw
4. Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
5. Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach

II. CZEŚĆ SZCZEGÓŁOWA
1. Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Piśmiennictwo
Spis potraw