Pełna nazwa produktu: Żywienie koni, Helmut Meyer, Manfred Coenen, Wydanie: 2009 r.Kod produktu: S451293.R09Bardzo prosimy przy korespondencji z nami podawać zarówno pełną nazwę produktu, jak i kod produktu. W naszej stałej ofercie mamy wiele pozycji o tych samych nazwach i powyższy kod bardzo ułatwi nam identyfikację konkretnego produktu.
Dane kontaktowe są podane na dole strony.
Wszystkie informacje dotyczące zasad realizacji wysyłek i zwrotów znajdują się na stronie "O mnie".
Portal internetowy Hatatitla ma dzisiaj przyjemność wystawić na aukcji produkt: Żywienie koni, Helmut Meyer, Manfred Coenen, Wydanie: 2009 r.
Język: polskiWydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i LeśneISBN:[zasłonięte]978-83-01037-1Wymiary: 175 x 245 x 21 mmLiczba stron: 302Oprawa: twarda
W bogatej ofercie naukowych i popularnonaukowych opracowań, poświęconych głównie hodowli i użytkowaniu koni brak zwartego opracowania poświęconego w całości żywieniu koni. Przykładowo, dotychczasowe dane na temat całkowitego zapotrzebowania koni wyścigowych czy też ogierów rozpłodowych na energię pochodzą tylko z obserwacji praktycznych. Skład dawki pokarmowej, częstotliwość żywienia, rodzaj i zakres stosowanych dodatków paszowych są często tajemnicą danej stajni. Wszystko to sprawia, że wiele osób zainteresowanych utrzymaniem tych zwierząt ma ogromne problemy ze znalezieniem miarodajnych i wyczerpujących informacji na temat żywienia koni.
Należy mieć nadzieję, że przekazane do rąk Czytelnika polskie wydanie książki Żywienie koni będzie w tym względzie pomocne. Jest ona skierowana do wszystkich, którym poprawne, zgodne z dobrostanem zwierząt żywienie koni leży głęboko na sercu.
Przydatne informacje znajdą w niej zarówno Czytelnicy, którzy mają głęboką wiedzę fachową, jak i tacy, którzy w żywieniu koni stawiają pierwsze kroki. Autor, będący z wykształcenia lekarzem weterynarii, wiele miejsca poświęca błędom żywieniowym oraz, co bardzo ważne, ich ewentualnym skutkom i sposobom zapobiegania.
Dobrze i przystępnie opracowany rozdział poświęcony fizjologii przewodu pokarmowego konia, jak również szeroko rozbudowane informacje na temat bazy paszowej, składu chemicznego i właściwości pasz sprawiają, że opracowanie to spełnia także kryteria podręcznika akademickiego.
Trafiające do rąk polskiego Czytelnika, czwarte, znacznie poszerzone w stosunku do wcześniejszych, wydanie Żywienia koni prof. dr. Helmuta Meyera zostało bardzo dobrze przyjęte przez niemieckich hodowców koni. Miejmy nadzieję, że spełni ono także oczekiwania hodowców i pasjonatów koni w Polsce.
W treści:
1. Od liściożercy do "owsianego silnika" 13
2. Wiadomości ogólne 19
3. Podstawy żywienia 27
4. Zapotrzebowanie na energię, składniki pokarmowe i strukturalne 57
5. Pasze 99
6. Stajnia 149
7. Żywienie praktyczne 157
8. Żywienie szczegółowe 167
9. Choroby i zaburzenia o podłożu żywieniowym 209
10. Dietetyka 245
11. Żywienie a ochrona zwierząt 265
Jeśli chcą się Państwo z nami skontaktować, oprócz form kontaktu oferowanych przez serwis aukcyjny, mogą Państwo do nas napisać e-mail lub zadzwonić:e-mail: biuro [małpa] hatatitla [kropka] biztel. +48 [zasłonięte] 414 775