Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ZDROWEGO I CHOREGO TOM 2 PWN

04-03-2012, 12:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 48.90 zł     
Użytkownik nemezir
numer aukcji: 2095209839
Miejscowość Rybnik
Wyświetleń: 16   
Koniec: 03-03-2012 08:44:34

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ZDROWEGO I CHOREGO
TOM 2

Autor/autorzy:
Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan

Wydawca:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 472
Rok wydania: 2010

***
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.
Autorzy omówili:
* zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia;
* rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa;
* żywienie pozajelitowe i dojelitowe;
* praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.

Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi:
* racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia;
* rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe;
* poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych.
W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych.

Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem – lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.

***
Książki nowe !
Do każdej następnej zakupionej książki w zamówieniu doliczymy tylko 1,50 zł koszt wysyłki.

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ZDROWEGO I CHOREGO TOM 2 PWN