Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie człowieka zdrowego i chorego t.2

31-01-2014, 22:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50.49 zł     
Użytkownik ksiegarniagdansk
numer aukcji: 3848690387
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 3   
Koniec: 31-01-2014 21:45:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji Użytkownika
ksiegarniagdansk

KONTAKT:

Email: [zasłonięte]@ksiegarnia.gdansk.pl
Tel: 782[zasłonięte]552

SPOSOBY PŁATNOŚCI:

Wpłata na konto bankowe (płatność z góry)Inny rodzaj płatności

Na tej aukcji sprzedajemy

Żywienie człowieka zdrowego i chorego t.2 [196705]

Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; * żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi: * racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; * rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem ? lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.

Redakcja: Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan
Liczba tomów: 0
Numer kolejny tomu: 2
Języki: polski
Kod wydawcy: 20411
Wydanie: 2
Rok wydania: 2012
Objętość: 472
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Ciężar: 0.78
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11649
Miejscowość: Warszawa
Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]11649
Wysokość: 20
PKWiU: 58.11.1

Żywienie człowieka zdrowego i chorego t.2
ksiegarniagdansk.istore.pl