Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA T 1,2,3 +SŁOWNIK-HASIK GAWĘCKI

03-07-2015, 0:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 199.99 zł     
Użytkownik e-katalanka
numer aukcji: 5054322155
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 31   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 WITAMY W KSIĘGARNI KATALANKA





KONTAKT
email:[zasłonięte]@op.pl
nr tel: +486[zasłonięte]14561

WYSYŁKA
Wysyłki realizowane firmą: 
POCZTA POLSKA


Przesyłki kurierskie realizowane przez:
UPS lub DPD





WIĘCEJ INFORMACJI

 


ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - PODSTAWY NAUKI O ŻYWIENIU. T.1

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ZDROWEGO I CHOREGO. T.2

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE. T.3

 

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA - SŁOWNIK TERMINOLOGICZNY

Książki nowe, noszą ślady magazynowania, niewielkie uszkodzenia okładki 

 


Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu
Redakcja: Gawęcki Jan
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 560
Wydanie: 3
Rok wydania: 2010/2012
ISBN:[zasłonięte]978-83-16320-4
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11632
Ciężar: 0,91 kg


OPIS:
W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.
 Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
_________________________________________________

Żywienie człowieka zdrowego i chorego t.2
Redakcja: Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x24.0cm
Ilość stron: 472
Wydanie: 2
Rok wydania: 2009/2012
ISBN:[zasłonięte]978-83-16492-8
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11649
Ciężar: 0,78 kg


OPIS: 
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; * żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi: * racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; * rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe; * poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych. Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem ? lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
_____________________________________________

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3
Redakcja: Gawęcki Jan, Roszkowski Wojciech
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 406
Wydanie: 1
Rok wydania: 2009/2011
ISBN:[zasłonięte]978-83-15735-7
EAN: 978[zasłonięte]11[zasłonięte]03
Ciężar: 0,66 kg


OPIS:
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.
Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa – od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przez różnymi zagrożeniami – dziś i w przyszłości.

Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc czytelnikowi:
* identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym,
* określać przyczyny tych problemów,
* wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązanie.

Książka stanowi tom 3 serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN, z których pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi – żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.

Książka przeznaczona dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.

_________________________________________________

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny
Autorzy: Henryk Gertig, Jan Gawęcki
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.7x23.7cm
Ilość stron: 152
Wydanie: 2
Rok wydania: 2008
ISBN:[zasłonięte]978-83-15073-0
EAN: 978[zasłonięte]11[zasłonięte]02
Ciężar: 0,25 kg

OPIS:
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia. W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych. Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami ? lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.  

 

[DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAFAmj92mH6cQX9zcyP7SmxDHIVoBIZcx83i+zun52BgL+AploJzh6TFxASkVi+mE5eghiL7wjZl0PEIlTStpucpAuSG0shqOm8F4D5eXawHsZ1H178Op/TpJDhotB+RVKA==[/DANE_EU]