|
[zasłonięte]@wp.pl
tel. 666 [zasłonięte] 783
|
|
Przelew Bankowy PKO BP
971[zasłonięte] 247200[zasłonięte]402 [zasłonięte] 043125
lub
Płacę z Allegro
|
|
Poczta Polska - list polecony, paczki
Bezpiecznie – nadajemy tylko polecone przesyłki
|
|
Pełny regulamin na stronie
o mnie |
|
|
|
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
|
Autor: Gawęcki Jan, Gerting Henryk
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 150
Wydanie: 2
Rok wydania: 2013
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia. W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych. Treść haseł jest dostosowana do zawartości podręcznika Żywienie człowieka. T. 1 oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T. 2. Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami - lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.
|
|
|