Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie człowieka i metabolizm Nr3/T38/2011 BCM

22-02-2015, 18:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 1 zł     
Użytkownik Steven-Hyde
numer aukcji: 5072273435
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 5   
Koniec: 22-02-2015 17:24:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Waga (z opakowaniem): 1.00 [kg]
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

„Żywienie Człowieka i Metabolizm” to recenzowane czasopismo medyczne, w którym publikowane są oryginalne prace naukowe powstałe w oparciu o badania własne, prace przeglądowe i poglądowe napisane w celu stworzenia nowych syntez (uogólnień) lub w celu streszczenia wiedzy związanej z żywnością, żywieniem.

Czasopismo, zgodnie z wytycznymi WHO z 2004 r. oraz ekspertów Unii Europejskie, szeroko omawia zagadnienia dotyczące przewlekłych chorób niezakaźnych, skupiając się przede wszystkim na profilaktyce tych chorób, która została uznana za priorytet w działaniach zmierzających do poprawy zdrowia publicznego. Dodatkowo omawiana jest także etiopatogeneza przewłekłych chorób niezakaźnych i metody ich leczenia żywieniowego.

Poruszana w czasopiśmie problematyka obejmuje również nauki z zakresu: dietetyki, żywienia człowieka, wyżywienia społeczeństwa, bezpieczeństwa żywności i żywienia, medycyny, zdrowia publicznego i innych dziedzin pokrewnych.

Spis treści:
  1. Analiza częstości spożycia produktów spożywczych przez kobiety ciężarne o prawidłowym i nieprawidłowym stanie odżywienia przed ciążą (Ostachowska-Gasior A., Wojtowicz B.), s. 167-183
  2. MoniQa – sieć doskonałości dla harmonizacji metod analitycznych służących do monitorowania i kontrolowania jakości i bezpieczeństwa żywności w łańcuchu zaopatrzenia (Konecka-Matyjek E.), s. 151-156
  3. Ocena wpływu edukacji żywieniowej na poziom wiedzy żywieniowej u dzieci w wieku szkolnym (Wolanska D.), s. 195-202
  4. Suplementy diety zawierające składniki roślinne – ryzyko interakcji z lekami (Wolnicka K.), s. 216-222
  5. Wpływ diety niskowęglowodanowej na organizm w warunkach spoczynku i wysiłku fizycznego (Pilis W., Pilis A., Pilis K.), s. 203-215
  6. Zawartość substancji biologicznie czynnych w roślinnych preparatach biostymulujących (Ognik K., Pastuszka R., Kulak E.), s. 184-194

            Książka jest w stanie bardzo dobrym, nosi jedynie lekkie ślady użytkowania.