Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne t. 3

31-01-2014, 22:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50.49 zł     
Użytkownik ksiegarniagdansk
numer aukcji: 3848692228
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 3   
Koniec: 31-01-2014 21:46:40

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji Użytkownika
ksiegarniagdansk

KONTAKT:

Email: [zasłonięte]@ksiegarnia.gdansk.pl
Tel: 782[zasłonięte]552

SPOSOBY PŁATNOŚCI:

Wpłata na konto bankowe (płatność z góry)Inny rodzaj płatności

Na tej aukcji sprzedajemy

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne t. 3 [245951]

Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przez różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości. Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc czytelnikowi: - identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym, - określać przyczyny tych problemów, - wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązanie. Książka stanowi tom 3 serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN, z których pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny. Książka przeznaczona dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.

Redakcja: Gawęcki Jan, Roszkowski Wojciech
Liczba tomów: 3
Numer kolejny tomu: 3
Języki: polski
Kod wydawcy: 20411
Wydanie: 1
Rok wydania: 2012
Objętość: 406
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Ciężar: 0.65
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11573
Miejscowość: Warszawa
Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]11573
Wysokość: 20
PKWiU: 58.11.1

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne t. 3
ksiegarniagdansk.istore.pl