1) Jeżeli nie chcesz kupić, nie licytuj!
2) Wszystkie książki są nowe. Tylko najnowsze wydania, prosto od wydawcy.
3) Książki zazwyczaj wysyłam w ciągu 24h-72h od zaksięgowania wpłaty,lub wybrania formy płatności za pobraniem.
4) Do każdej zakupionej pozycji otrzymasz fakturę Vat.
Zapraszam serdecznie.
| | | | PRZEDMIOTEM LICYTACJI JEST NOWA KSIĄŻKA: Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3
- Wydawnictwo:Wydawnictwo Naukowe PWN
- Wymiary: 165 x 235 mm
- Ilość stron:406
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11573
| Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przez różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc czytelnikowi: * identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym, * określać przyczyny tych problemów, * wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązanie.Książka stanowi tom 3 serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN, z których pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka przeznaczona dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy. | | |