Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWE KULTURY BAKTERII - KWAŚNE MLEKO

12-01-2015, 22:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł     
Użytkownik Eko-ZielonoMi
numer aukcji: 4897312781
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 18   
Koniec: 12-01-2015 22:42:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

    KONTAKT

e-mail:
telefon:
+48 [zasłonięte] 135 448
adres:
Zielono Mi - Eko Sklep
ul. Heleny Marusarzówny 2 lok. 35
80-288 Gdańsk
sklep czynny:
poniedziałek - piątek 10:00-19:00
sobota 9:00-16:00
REGULAMIN
Towar sprzedajemy fabrycznie nowy zgodny z opisem i zdjęciami umieszczonymi w aukcji.
Szczegółowe informacje regulaminu dostępne w zakładce
"strona o mnie"
Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni.


PŁATNOŚĆ
Wpłata przez PayU
"PŁACĘ Z ALLEGRO"

Zwykły przelew
proszę doliczyć koszt wysyłki
w tytule przelewu podać swój nick z allegro
Numer konta
Bank Zachodni WBK
09 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]5900001 [zasłonięte] 230937Płatność za pobraniem
proszę poinformować mailowo lub telefonicznie o tej formie płatności

WYSYŁKA
Listy i paczki wysyłamy w ciągu 24h od chwili otrzymania pieniędzy na naszym rachunku bankowym lub po wyborze przesyłki pobraniowej.
Wysyłamy
Pocztą Polską i kurierem UPS
Przesyłka GRATIS od 200zł
Kupując na kilku naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz! Przy zakupie na kilku aukcjach wybierz opcję odbiór osobisty i skontaktuj się z nami by ustalić dokładny koszt przesyłki. W ten sposób możesz zmniejszyć koszty przesyłki.
[zasłonięte]86915[zasłonięte]627="2 4 101" sizset="false" sizcache069[zasłonięte]37113[zasłonięte]487="2 4 58" style="font-family: arial; font-size: 19px; line-height: 23.75px; text-align: center; background-color: rgb(255, 255, 255); -webkit-transform: none !important;">

[zasłonięte]86915[zasłonięte]627="2 4 101" sizset="false" sizcache069[zasłonięte]37113[zasłonięte]487="2 4 58" style="-webkit-transform: none !important;">

KWAŚNE MLEKO



[zasłonięte]86915[zasłonięte]627="2 4 105" sizset="false" sizcache069[zasłonięte]37113[zasłonięte]487="2 4 64" style="-webkit-transform: none !important;">

Polecane dla dzieci

Zawiera kultury bakterii:
Lactococcus lactis
Lactococcus cremoris
Lactococcus lactis subsp.diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris



ZALETY DOMOWEGO KWAŚNEGO MLEKA

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad
300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy. Nie zawiera glutenu. Dzięki swoim właściwościom poprawia trawienie, wspomaga odchudzanie, korzystnie działa przy zaparciach, osteoporozie, infekcjach, chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, osłabieniu organizmu. Wzmacnia paznokcie i włosy . Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych, przebarwieniach.

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie
Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych

Z NASZEGO KWAŚNEGO MLEKA MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

WYTWARZANIE:
Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub sojowego
1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp.80˚C, aby zabić obce bakterie (pojawia się pierwszy kożuszek).
2. Przelewamy mleko od naczynia: termosu, naczynia ceramicznego, garnka lub jogurtownicy-studzimy do temp.42˚C (w pobliżu kaloryfera).
Im dłużej kwaśne mleko będzie fermentować, tym mocniejszy będzie smak i kwaśność. Podczas fementacji unikać wstrząsów naczynia.
3. Po skwaszeniu wstawiamy do lodówki na 6-12 godzin celem dojrzewania.
4. Tak przygotowane kwaśne mleko nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego kwaśnego mleka. Mieszamy, pozostawiamy do skwaszenia itd. Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, również ilościowo aż do chwili gdy kwaśne mleko straci swoje właściwości-konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii. Kwaśne mleko może być przechowywane w lodówce 7 dni, w saszetce 12 miesięcy (saszetkę należy przechowywać w lodówce).
Z naszego kwaśnego mleka mogą Państwo zrobić ser.
Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

TERMIN PRZYDATNOŚCI: 10.2014 r.


Życzymy Państwu dużo przyjemności przy przetwarzaniu mleka.

Produkt zgodny z dyrektywą UE 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn.22.09.2003