Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żyto ozime TUR F1 Hybrydowe Danko

10-09-2014, 19:12
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 205 zł     
Użytkownik agro-strefa
numer aukcji: 4554119528
Miejscowość doruchów
Zostało sztuk: 50    Wyświetleń: 94   
Koniec: 10-09-2014 19:14:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Punkt Sprzedaży

  • ul. Składowa 4
  • 63-500 Ostrzeszów

Zyto ozime TUR F1 hybrydowe hodowla DANKO

jednostka siewna 38,3kg - dwie jednostki /ha

 

Plony,  zdrowie  i  postura  to  zalety  żyta  TUR-a!


  • Najnowszy mieszaniec trójliniowy o nadzwyczajnej i stabilnej plenności na terenie całego kraju (prawie 8,0 t/ha na poziomie ekstensywnym -a1, w latach 2[zasłonięte]011-20 - 118% wzorca).
  • Ziarno grube o dobrym wyrównaniu i niskim udziale pośladu.
  • Nadzwyczajna jakość ziarna – przydatny na cele młynarsko-piekarskie.
  • Bardzo dobra odporność na choroby oraz niska podatność na sporysz.
  • Mieszaniec o dobrej odporności na wyleganie.
  • Bardzo dobra zdolność krzewienia. Zalecana norma wysiewu to 2 jednostki siewne: 180-210 kiełkujących nasion na m2 (ca. 65-75 kg/ha). Przy terminie opóźnionym zaleca się normę wysiewu zwiększyć o 10%, tj. do 2,2 j.s/ha. W przypadku wczesnych siewów i intensywnej technologii uprawy, wysiew należy zmniejszyć o 10%, tj. do 1,8 j.s/ha.
  • Termin kłoszenia: 
    wczesny
    Termin dojrzewania:  wczesny
    Długość źdźbła :  tradycyjne
    MTZ:  wysoka
Liczba opadania:   5.0dobra
Zawartość białka:   3.0niska
Odporność na wyleganie:   5.2dobra
Odporność na porastanie:   4.0średnia

Mączniak prawdziwy:   7.9wysoka
Rdza brunatna:   6.6średnia
Septorioza liści:   7.2dobra
Choroby podstawy źdźbła:   8.3wysoka
Rynchosporioza:   7.7dobra
Rdza źdźbłowa:   7.5dobra
Pleśń śniegowa:   7.8wysoka

Wystawiamy faktury VAT, do każdego zakupu paragon fiskalny

KONTAKT:

tel: 601[zasłonięte]677, 609[zasłonięte]737

email: [zasłonięte]@interia.pl