Kompozycja suszu warzywnego do przygotowania żurku. Suszenie to tradycyjny i naturalny sposób konserwacji, który zapewnia trwałość, ale i zachowuje walory świeżych warzyw. Dzięki temu Produkty z serii Dania Babci Zosi nie zawierają konserwantów, chemicznych wzmacniaczy smaku ani aromatów. Użyte w zupach warzywa są osobiście uprawiane i suszone w gospodarstwie Pani Zofii na Podkarpaciu. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI - to zasady Pani Zofii które są przestrzegane w przedsiębiorstwie jej córki produkującej zupy z suszu Warzywnego.
RADY BABCI ZOSI:
Żurek to ulubiona zupa mojej rodziny. Na Niedziele Wielkanocną gotuję ją na białej kiełbasie, zabielam gęstą śmietaną z chrzanem i podaję z połówkami jajek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawartość torebki z warzywami wsyp do 750ml zimnej wody, dodaj łyżkę masła lub oliwy (Polecamy również olej Golden Drop), zamieszaj i gotuj przez 15 minut.
2. Następnie mieszankę z przyprawami dokładnie wymieszaj w 250ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
1 LITR ŻURKU DOMOWEJ ROBOTY W 25 MINUT