Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻUREK PODKARPACKI Ekologiczny BIO 350g - Bioavena

17-01-2012, 5:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.40 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2032993972
Miejscowość Tarnowskie Góry
Wyświetleń: 18   
Koniec: 17-01-2012 05:29:16

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

Żurek Podkarpacki BIO 350g - Bioavena


OPIS:

Zawartość słoika wystarcza na ok. 3 litry gotowego żurku.

Składniki: mąka żytnia, otręby żytnie, czosnek 1%, woda

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jednostka Certyfikująca Ekogwarancja PTRE Sp. z o.o., PL-EKO-01

Przepis na żurek staropolski

Potrzebne składniki:
- 2 litry wody,
- 350 ml żurku podkarpackiego,
- pęczek włoszczyzny,
- 15 dkg boczku wędzonego,
- 4 – 5 pętek białej kiełbasy,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- 4 ziarna pieprzu czarnego,
- 1 liść laurowy,
- 3 – 4 ząbki czosnku
- 1 korzeń chrzanu,
- łyżka suszonego majeranku,
- sól, pieprz do smaku,
- kilka jajek ugotowanych na twardo.

Sposób przygotowania:

W wodzie przez ok. 40 minut gotować boczek z włoszczyzną oraz przyprawami: ziele angielskie, pieprz, sól, liść laurowy. Wywar przecedzić, warzywa odrzucić, boczek pokroić w kostkę i wsypać z powrotem do wywaru. Dodać pętka białej kiełbasy, gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie wlać 350 ml żurku podkarpackiego (najpierw żurek rozpuścić w letniej wodzie i dokładnie wymieszać), dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majeranek i świeżo potarty na tarce chrzan. Wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu gotować jeszcze ok. 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli żur jest za rzadki można podprawić go odrobiną mąki ze śmietaną. Jajka pokroić na połówki lub ćwiartki i nałożyć na talerze (pół jajka na talerz), zalać gorącym żurem koniecznie z porcją boczku i kiełbasy.

 

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon