Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żurek danieBabci Zosi

03-03-2015, 14:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.90 zł     
Użytkownik SamoZdrowie2014
numer aukcji: 5101428200
Miejscowość Białystok
Wyświetleń: 11   
Koniec: 03-03-2015 14:34:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tradycyjna rozgrzewająca i sycąca polska zupa, która znakomicie sprawdza się w chłodne zimowe dni. Babcia Zosia najchętniej gotuje ją na białej kiełbasie i podaje zabieloną gęstą śmietaną z chrzanem i połówką jajka ugotowanego na twardo. 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Zawartość torebki z warzywami wsypać do 750 ml (3 szklanki) zimnej wody, dodać 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszać i gotować przez 20 minut.
2. Następnie mieszankę z przyprawami dokładnie wymieszać w 250 ml (1 szklanka) zimnej wody i wlać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut.
3. Polecamy zaprawić kwaśną śmietaną (po łyżce na talerz). Można także dodać po łyżeczce chrzanu dla wyostrzenia smaku.


RADY BABCI ZOSI

Żurek to ukochana zupa mojej rodziny. Na Niedzielę Wielkanocną gotuję ją na białej kiełbasie, zabielam gęstą śmietaną z chrzanem i podaję z połówkami jajek.