Żurawina z jabłkiem
Owoce żurawiny to kuliste w kształcie jagody czerwonej barwy o kwaśnym smaku. Jagody te cieszą się uznaną wartością odżywczą, smakową i leczniczą. Mogą być doskonałym dodatkiem do ciast naleśników lub jako nadzienie do rogalików i deserów. Są wyborną przystawką do mięsa, wzmacniają smak dziczyzny. Dzięki połączeniu z żurawiną niejedna potrawa zyskuje na smaku.
Produkty całkowicie naturalny, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia dodatków chemicznych.
Oferowane przez nas przetwory nie tylko wzbogacą codzienną dietę, urozmaicą smak niejednej potrawy, ale także pozwolą przypomnieć smak potraw przyrządzanych przez nasze babcie. Przetwory te stanowią istotny element zdrowego stylu życia.
Głównym miejscem pozyskiwania surowca do produkcji przez firmę FUNGOPOL są Bory Tucholskie. To jedno z najczystszych ekologicznie miejsc w Polsce, jak i w całej Europie. Są one jednym z największych kompleksów leśnych w naszym kraju i obejmują obszar ponad 250 tysięcy hektarów powierzchni leśnej.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze około +4C.