Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żurawina suszona - bez glutaminianu sodu - 100g

17-01-2012, 4:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2039701984
Miejscowość Kielce
Kupiono sztuk: 1    Wyświetleń: 15   
Koniec: 15-01-2012 17:01:44

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1-2 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

3-4 szt. - polecona ekonomiczna - 4,90 - polecona priorytet - 5,80

5-8 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

9 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU.

ŻURAWINA  SUSZONA
Waga netto: 100 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Zawarte w żurawinie związki antyoksydacyjne mają bardzo silnie działanie zapobiegające powstawaniu nowotworów. Powinna się też stać się ważnym składnikiem diety wszystkich dbających o serce – jej działanie porównuje się do właściwości czerwonego wina, idealnego w przeciwdziałaniu chorobom układu krążenia. Naukowcy przekonują, że regularne picie soku z żurawin zmniejsza zapadalność na choroby wieńcowe poprzez zapobieganie powstawaniu zakrzepów krwi i rozszerzanie naczyń krwionośnych. Ma on zarazem pozytywny wpływ na poziom „dobrego” cholesterolu, co z kolei zmniejsza ryzyko zawałów serca. Właściwości żurawiny mają zbawienne działanie dla naszych komórek mózgowych, wpływa na spowolnienie procesu starzenia i obumierania szarych komórek, a tym samym wydatnie obniża ryzyko zapadania na choroby Alzheimera i Parkinsona.

Zastosowanie:
Żurawina posiada wiele wartości odżywczych i leczniczych. W kulinariach jest używana zarówno do deserów, serów, sałatek jak i mięs. Najczęściej jada się z białym mięsem drobiowym, cielęciną, pieczonym schabem lub dziczyzną, ale pasuje ona także do czerwonych mięs. Można przyrządzać z niej sok, kisiel, konfiturę.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us