Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żurawina liofilizowana owoce w połówkach 50g

23-05-2012, 11:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.50 zł     
Użytkownik gosialuc
numer aukcji: 2321543314
Miejscowość ZŁOTORYJA
Wyświetleń: 19   
Koniec: 17-05-2012 21:22:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

VIP COLECTION


tel. 607 [zasłonięte] 513

[zasłonięte]@o2.pl


NUMER KONTA BANKOWEGO

98 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 016971 (Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A.)

Na przelew czekam 7dni od zakończenia aukcji.

Przesyłki wysyłam w dniu zaksięgowania pieniędzy na koncie do godz. 14,00 w dni robocze


Waga paczki powyżej 500g - należy doliczyć 2,00 zł do kosztów wysyłki

Ważne!! przy zakupach powyżej 150,00 zł przesyłka gratis!!

Kupując kilka przedmiotów na mojej aukcji za przesyłkę płacisz tylko raz

KUPUJESZ U SPRAWDZONEGO SPRZEDAWCY:

1.Jesteśmy sprawdzoną firmą prowadzącą profesjonalny sklep także w trybie stacjonarnym.

2.Nasze towary są przechowywane w ściśle kontrolowanych warunkach, a sklep znajduje się pod stałym nadzorem Inspekcji Sanitarnej, co gwarantuje świeżość i bezpieczeństwo przechowywania sprzedawanych produktów.

3. Paczki są pakowane w sklepie, do każdej przesyłki wystawiamy paragon, lub fakturę VAT



Liofilizowany owoc żurawiny porcja 50g

PROCES LIOFILIZACJI

Suszenie – liofilizowanie zostało zapoczątkowane w Stanach Zjednoczonych i Związku Radzieckim na potrzeby żywienia załóg kosmicznych i jest nadal stosowane.

Zmniejszenie kosztów procesu liofilizacji pozwala na stosowanie tych produktów na szeroka skalę w przemyśle spożywczym.

Liofilizaty występują jako pełne dania lub jako naturalne dodatki do żywności i farmaceutyki.

Suszenie – liofilizowanie odbywa się zawsze z produktu zamrożonego z pominięciem fazy ciekłej, w bardzo specyficznych warunkach. Pospolicie nazywając, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Produkty liofilizowane nie tracą swoich wartości świeżego produktu; zachowują +-90 % kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie składniki odżywcze.

Proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne. Produkt pozbawiony min. 95-98 % wody jest bardzo lekki , a tym samym łatwy w transporcie i magazynowaniu. Nie posiadając wody, jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest „zakonserwowany bez użycia konserwantów”.

Magazynowanie średnio do 25°C, sporadycznie do 50°C i okres przechowywania do 24 miesięcy.

Jest bardzo delikatny, posiada drożne kanały wodne, co jest zaletą szybkiego uwadniania się (3-5 min).

Z racji pozbawienia wody produkt jest lekki np.

100g maliny liofilizowanej odpowiada objętościowo 1 kg maliny świeżej.

Są to produkty z najwyższej półki jakościowej i cenowej, „zakonserwowane bez konserwantów”.

Zastosowanie owoców liofilizowanych:

• Musli śniadaniowe

• Galaretki, kisiele, budynie

• Zupy owocowe, zupy instant

• Kompoty

• Dania owocowe jarskie

• Kuchnia turystyczna

• Mleczarstwo: desery twarogowe (sernik – dodatek rodzynek-30g +pomarańczy 2g/ 2kg deseru; deser twarogowy termizowany dodatek truskawki 25g/ 2kg deseru ), desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane (sernik homo, dodatek rodzynek – 30g+ pomarańczy – 2g/ 2kg sernika), maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry

• W cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu

• Kaszki owocowe dla dzieci

• Chipsy

• Herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze

Herbatki pakujemy w woreczki foliowe strunowe (posiadają atest PZH), umożliwia to komfort przechowywania herbatki przez klienta, oraz dłużej zachować aromat.







Nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje