tel. 607 [zasłonięte] 513
[zasłonięte]@o2.pl
NUMER KONTA BANKOWEGO
98 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 016971 (Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A.)
Na przelew czekam 7dni od zakończenia aukcji.
Przesyłki wysyłam w dniu zaksięgowania pieniędzy na koncie do godz. 14,00 w dni robocze
Waga paczki powyżej 500g - należy doliczyć 2,00 zł do kosztów wysyłki
Ważne!! przy zakupach powyżej 150,00 zł przesyłka gratis!!
Kupując kilka przedmiotów na mojej aukcji za przesyłkę płacisz tylko raz
KUPUJESZ U SPRAWDZONEGO SPRZEDAWCY:
1.Jesteśmy sprawdzoną firmą prowadzącą profesjonalny sklep także w trybie stacjonarnym.
2.Nasze towary są przechowywane w ściśle kontrolowanych warunkach, a sklep znajduje się pod stałym nadzorem Inspekcji Sanitarnej, co gwarantuje świeżość i bezpieczeństwo przechowywania sprzedawanych produktów.
3. Paczki są pakowane w sklepie, do każdej przesyłki wystawiamy paragon, lub fakturę VAT
PROCES LIOFILIZACJI
Suszenie – liofilizowanie zostało zapoczątkowane w Stanach Zjednoczonych i Związku Radzieckim na potrzeby żywienia załóg kosmicznych i jest nadal stosowane.
Zmniejszenie kosztów procesu liofilizacji pozwala na stosowanie tych produktów na szeroka skalę w przemyśle spożywczym.
Liofilizaty występują jako pełne dania lub jako naturalne dodatki do żywności i farmaceutyki.
Suszenie – liofilizowanie odbywa się zawsze z produktu zamrożonego z pominięciem fazy ciekłej, w bardzo specyficznych warunkach. Pospolicie nazywając, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Produkty liofilizowane nie tracą swoich wartości świeżego produktu; zachowują +-90 % kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie składniki odżywcze.
Proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne. Produkt pozbawiony min. 95-98 % wody jest bardzo lekki , a tym samym łatwy w transporcie i magazynowaniu. Nie posiadając wody, jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest „zakonserwowany bez użycia konserwantów”.
Magazynowanie średnio do 25°C, sporadycznie do 50°C i okres przechowywania do 24 miesięcy.
Jest bardzo delikatny, posiada drożne kanały wodne, co jest zaletą szybkiego uwadniania się (3-5 min).
Z racji pozbawienia wody produkt jest lekki np.
100g maliny liofilizowanej odpowiada objętościowo 1 kg maliny świeżej.
Są to produkty z najwyższej półki jakościowej i cenowej, „zakonserwowane bez konserwantów”.
Zastosowanie owoców liofilizowanych:
• Musli śniadaniowe
• Galaretki, kisiele, budynie
• Zupy owocowe, zupy instant
• Kompoty
• Dania owocowe jarskie
• Kuchnia turystyczna
• Mleczarstwo: desery twarogowe (sernik – dodatek rodzynek-30g +pomarańczy 2g/ 2kg deseru; deser twarogowy termizowany dodatek truskawki 25g/ 2kg deseru ), desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane (sernik homo, dodatek rodzynek – 30g+ pomarańczy – 2g/ 2kg sernika), maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry
• W cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu
• Kaszki owocowe dla dzieci
• Chipsy
• Herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze