Wszystkie istotne informacje, takie jak:
- regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy -
znajdziesz na stronie
O MNIE
Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
|
Przedmiotem aukcji jest napar owocowy
Żurawina Ice Tea - 50g
SKŁAD:
- kawałki jabłka,
- rodzynki,
- żurawina (min.12.6%),
- czarna herbata Ceylon (min.12.6%),
- owoce dzikiej róży,
- hibiskus organiczny,
- skórki pomarańczy,
- czarna porzeczka,
- aromat,
- liście żurawiny.
Żurawina zapobiega tworzeniu się kamieni nerkowych i leczy jaskrę. Jako przyprawa ułatwia trawienie, korzystnie wpływa na pracę jelit i pobudza pracę trzustki, co jest szczególnie ważne dla osób chorych na cukrzycę. Owoc ten ma właściwości uniemożliwiające przyleganie bakterii chorobotwórczych do ścian nabłonka dróg moczowych, dzięki czemu hamuje ich rozwój i namnażanie się. Żurawina ma silne działanie antyseptyczne i może być spożywana profilaktycznie w celu zapobiegania infekcjom układu moczowego. Jest również bogatym źródłem witaminy C, flawonoidów wpływających korzystnie na odporność organizmu na choroby, oraz antyutleniaczy, które zapobiegają szkodom wyrządzanym przez wolne rodniki.
Jabłka poprawiają stan płuc, zmniejszają prawdopodobieństwo zachorowania na niektóre rodzaje nowotworów i ryzyko chorób serca, chronią przed wpływem złego cholesterolu oraz dostarczają błonnika, który usprawnia trawienie. Zawarte w jabłku witaminy i minerały mają szereg właściwości zdrowotnych - witamina młodości C niszczy wolne rodniki i zapobiega powstawaniu siniaków na ciele, witaminy z grupy Bpoprawiają wygląd włosów i paznokci, potas dba o serce, bor pomaga budować mocne kości i pozwala lepiej wykorzystać energię zpożywienia, magnez koi nerwy, natomiast fosfor reguluje przemianę materii, wzmacnia zęby i dodaje witalności.
Porzeczki to skarbnica wielu witamin i minerałów, m.in.: C, B, E, H, K i P oraz wapnia, żelaza, miedzi, boru, cynku i manganu. Wzmacniają naczynia krwionośne, przeciwdziałają żylakom. Zalecane są osobom z częstymi krwotokami z nosa. Czarne porzeczki zawierają dwa razy więcej witaminy C, magnezu, fosforu i potasu niż porzeczki czerwone czy białe. Ich pektyny i garbniki działają przeciwbiegunkowo.
Sposób zaparzania:
Zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć przez 5-8 minut. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu 75 stopni. Ilość suszu - 1 łyżeczka na filiżnkę. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
NAPARY OWOCOWE.
Rozgrzewające, naturalne, smaczne ale przede wszystkim, dzięki zawartości dużej ilości i różnorodności suszonych owoców bogate w witaminy i składniki mineralne. Picie naparów owocowych jest doskonałą alternatywą świeżych owoców w sezonie jesienno - zimowym.
|