Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻELIWNA PATELNIA LA CUISINE GRILL 28CM 2KOLORY IND

29-06-2014, 23:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 239.95 zł     
Użytkownik kuchniasklep-pl
numer aukcji: 4290897576
Miejscowość Jelenia Góra
Wyświetleń: 25   
Koniec: 29-06-2014 22:25:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 3.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Untitled Document

kuchniasklep kuchniasklepkuchniasklepkuchniasklepkuchniasklepkuchniasklepkuchniasklep
TERAZ TYLKO
239,95zł!
PROMOCJA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW

PATELNIA ŻELIWNA GRILL Z METALOWĄ RĄCZKĄ 28 CM
kolorowy do wyboru: czarny, czerwony
kuchniasklep



Średnica: 28 cm
Głębokość: 4 cm
Materiał: żeliwo + emalia

METALOWA RĄCZKA - nie nagrzewa się

można bezpiecznie chwytać podczas smażenia

 

WSZECHSTRONNE - mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek:
-gazowych, elektrycznych, na paliwo stałe, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych a także do piekarnika

ENERGOOSZCZĘDNE - wymagają niskiej lub średniej temperatury, co daje znaczne oszczędności energii (ze względu na metalowy uchwyt pokrywy mogą być używane max do 200
°C)

SOLIDNE - Emalia zabezpiecza naczynie przed rdzewieniem oraz przywieraniem potraw, a specjalny stop żeliwa zapewnia im długą żywotność

ZDROWE - Specjalny stop żeliwa oraz emalia szkliwiona w ponad 1000
°
C sprawia, że do potraw nie przechodzą żadne niebezpieczne związki chemiczne (jak ma to np miejsce przy garnach z powłoką teflonową).

kuchniasklep

Żeliwo to niezwykły stop żelaza i wielu pierwiastków. Zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i długie utrzymywanie wysokiej temperatury, natomiast emalia zabezpiecza naczynie przed rdzewieniem oraz produkty przed przywieraniem. Największą jednak zaletą naczyń żeliwnych jest możliwość rozgrzania ich do bardzo wysokich temperatur, co w efekcie znacząco poprawia walory smakowe przygotowywanych w nich potraw.
Każde naczynie jest odlewane w jednorazowej formie wykonanej ze sprężonego sypkiego piasku. Po uzyskaniu odlewu forma jest rozdrabniana, a piasek wykorzystywany do produkcji nowych form. Po oczyszczeniu i wygładzeniu odlewu, naczynia są poddawane wieloetapowemu procesowi emaliowania, suszenia i wypalania. Tak zrobione naczynie uzyskuje odporność na korozję, estetyczny głęboki kolor oraz emalię, która poprzez wielokrotne nakładanie i wypalanie uzyskuje szklistość szkła czyli właściwości anty-stykowe.

 

 

 

 

 

POZOSTAŁE PRODUKTY

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

kuchniasklep

 

kuchniasklepkuchniasklepkuchniasklep