KONTAKT |
|
ECOPRADERA s.c.
Turowo 68
|
|
78-400 Szczecinek |
tel.[zasłonięte]094 379 89
tel. kom. 509 [zasłonięte] 455
|
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
www.ecopradera.pl
|
WARUNKI WYSYŁKI |
|
|
|
|
Przedpłata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
|
|
NR KONTA |
|
74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090
|
|
|
KOSZT PRZESYŁKI |
|
koszt przesyłki 1-2 sztuk 6 zł
3-4 sztuk 8 zł
(przy wpłacie na konto)
przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zł
|
|
za pobraniem - 22,00 zł
przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zł
za pobraniem 28,00zł
kurier
przy wpłacie na konto 20,50zł
za pobraniem 26,50zł
|
przy zakupach powyżej 250 zł - przesyłka gratis
Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę wejść w zakładkę
Pokaż inne przedmioty sprzedąjacego
Kategorie produktów ekologicznych:
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Właściciel firmy ALGAMAR Clemente Fernandez Saa, wspólnicy ECOPRADERA s.c. Krzysztof i Maciej Noga
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańska specjalizującą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promowania i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucje Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.
Większość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
|
|
|
|
|
O firmie Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie występują w Polsce. Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod względem autentyczności pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujących na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski. Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:
OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek, VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan, ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg, ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek, CAMPOMAR - różnorodne ekologiczne oliwki, SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdży, bez jajek, bez cukru.
NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU
AGAR-AGAR (Gelidium sesquipedale)
Czysta żelatyna. Agar agar nie jest algą, tylko ekstraktem pochodzącym z algi Gelidium sesquipedale, najbardziej wartościowej w świecie agarów. Znany już w starożytności, dziś stosowany jest na skalę przemysłową. Używany jako zagęszczacz, naturalny konserwant, do żelowania, posiada specyficzną dla siebie zdolność obniżania wartości kalorycznych w połączonych z nim produktach. Znajduje szerokie zastosowanie do wyrobu lodów, kremów, dżemów, konfitur, syropów, konserw, majonezu, piwa i wina oraz do produkcji kosmetyków, pasty do zębów a nawet do niektórych farb i lakierów.
Co trzeba wiedzieć: - naturalny regulator i regenerator układu pokarmowego, pomaga w codziennym … - pomaga wyeliminować zbędny cholesterol - obniża przyswajalność spożywanych tłuszczy - bardzo pomocny podczas diet odchudzających, pomaga w zwalczeniu chęci do ciągłego jedzenia - oczyszcza organizm z metali ciężkich, środków trujących oraz substancji radioaktywnych - posiada najmniej kalorii ze wszystkich alg co rekompensuje szerokim wachlarzem witamin - skutecznie zwalcza słabości spowodowane niektórymi dietami biednymi w kalorie - jest 10 razy bardziej wydajna niż żelatyny pochodzenia zwierzęcego
ŻELATYNA Z ALG ATLANTYCKICH AGAR 50g
To 100% roślinna żelatyna morska o najwyższej jakości, pochodząca z atlantyckich alg Gelidium. Jest sycąca i niskokaloryczna.
Wartości odżywcze w 100g:
Proteiny: 0,6%, Tłuszcze: 0,1%, Węglowodany (błonnik) 70%, Potas: 41,6 mg, Wapń: 325 mg (40,6% RDA), Magnez: 159 mg (53% RDA), Żelazo: 2,2 mg (53% RDA)
ZASTOSOWANIE: Szczególnie nadaje się do słodkich potraw: tortów, kompotów, marmolady, budyniu, galaretek, kremów, koktajli, soków, napojów mlecznych i chłodzonych lub krojonych owoców. Gotować 8 min. Żelatyna: 1 łyżka na ½ l płynu. Budyń: 1 łyżka na ½ l płynu. Odstawić do wychłodzenia. Jako neutralny zagęszczacz idealny do kwaśnych tortów, dań jednogarnkowych, puree i sosów.
Data ważności: 06.2015r.
100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte.
ALGI ATLANTYCKIE
Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.
Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.
PRZEPISY: PRZEPISY
Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:
- Rozkładają nadmiar tłuszczu
- Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika daje poczucie sytości i efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.
W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością.
Aktualna oferta alg atlantyckich:
- KOMBU REAL 100g - 34,00 zł
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zł
- WAKAME 100g - 32,00 zł
- NORI 100g - 36,00 zł
- DULSE 100g - 36,00 zł
- KOMBU 100g - 26,00 zł
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zł
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
Zobacz moje pozostałe aukcje |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|