Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻELATYNA DO KLAROWANIA WIN I SOKÓW 7g NA 50L

26-06-2015, 0:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.45 zł     
Użytkownik PIWOSZ-POZNAN
numer aukcji: 5395703008
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 7   
Koniec: 25-06-2015 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Infolinia  
+48 [zasłonięte] 775 315
Infolinia czynna w dni robocze
od 8:00 do 17:00
Kontakt e-mail  
  • Dostępność produktów W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Termin realizacji i koszty przesyłki Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Warunki płatności Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Zwrot lub wymiana towaru Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt).
Właściciel konta  
JHM.pl
Mateusz Ratajczak
Ul.Głogowska 253
60-111 Poznań
Nr. konta mbank:
04 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 394270
ŻELATYNA DO KLAROWANIA WIN I SOKÓW 7g NA 50L
b639d66ed03a6a7cb61b852e43187c.png 
Więcej zdjęć
Cena brutto:
2.45,-
Dostawa:
48H
Opis produktu

Jeśli trunek nie sklarował się wzadowalającym stopniu zaleca się stosowanie środkówwspomagających ten proces.

Opis produktu:
W oferciedostępne są dwa rodzaje środków klarujących:
Klarowinskuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Ponapęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne.Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, główniebiałka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany główniedo win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należyprzeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. Opakowanie 10g Klarowinu wystarcza na sklarowanie 10 l płynu.
Żelatynakwasowa środek w formie krystalicznej, skutecznie usuwa zmętnieniawywołane obecnością substancji barwnikowych i garbnikowychwystępujących głównie w winach i sokach czerwonych. Żelatynasprzedawana jest w porcjach 7 g, co wystarcza na sklarowanie 30-50 lpłynu

Użytkowanie:
Odpowiednią porcję KLAROWINUwsypać należy do 100 ml wody i dobrze wymieszać. Tak sporządzonąmieszaninę pozostawić na dobę sporadycznie mieszając. Po tymczasie roztwór wlewamy do klarowanego płynu. Efekt widocznypowinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.
Odpowiednią porcję ŻELATYNY rozpuścić w 100 ml ciepłejwody. Tak sporządzoną mieszaninę wlać do klarowanego wina lubsoku i dokładnie wymieszać. Pamiętać o przestrzeganiu zalecanychdawek, aby nie przedawkować środka. Efekt widoczny powinien być pook. tygodniu.
Zbyt duży dodatek substancji klarujących powodujetak zwane przeklarowanie, stwarzające niebezpieczeństwo powstawaniaw winie następnych zmętnień. W związku z tym bezpieczniej jestwykonać wstępne próby na mniejszej ilości płynu

UWAGA:

Środki należy stosować tylko wówczas, jeśli jest się stuprocentowo pewnym, że fermentacja dobiegła końca. W przeciwnymrazie powstający w trakcie fermentacji dwutlenek węgla będzieuniemożliwiał opadanie cząsteczek zaadsorbowanych przez środkiklarujące.

Charakterystyka produktu:

Środki posiadająatest PZH (Państwowy Zakład Higieny)
- W skład klarowinuwchodzi bentonit sodowo-potasowy. Środek nie wchodzi w reakcję zwinem.
- Żelatyna jest środkiem kwasowym, który w przypadkuprzedawkowania może spowodować utratę barwy i smaku wina.

 

JHM