Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:
F.H.U. AROMAR ul. Krasickiego 5 37-200 Przeworsk tel: 884 [zasłonięte] 392 NIP: 794[zasłonięte]9036 REGON: 180[zasłonięte]420 e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl
strona www: www.aromar.pl
Sklep Czynny:
Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00
Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa:
Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie
"O Mnie"
|
ŹRÓDŁO MŁODOŚCI
SKŁAD: herbata czarna, skórka pomarańczy, owoce Goji, papaja,
osmantus, aromat.
Owoc Goji to wyjątkowo mocny antyutleniacz. Ze względu na
substancje, które zawiera, działa przeciw starzeniu się. Zawiera 18
rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C,
witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen,
nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych.
Pod względem wartości odżywczych zaszeregowany jest między
najbardziej wartościowe owoce naszej planety. Ponadto odkryto, że
jagody Goji zawierają Wapń (112mg/100g), Potas (1.13 mg/100g),
Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Selen (50 mikrogramów/100g),
Ryboflawinę (1.3mg/100g), Witaminę C (148mg/100g).
Papaja - zawiera szereg enzymów korzystnie wpływających na nasz
układ trawienny. Jednym z najważniejszych jest papaina, enzym bardzo
zbliżony do wytwarzanej przez nasz organizm pepsyny, z tym, że
działający w każdym środowisku, nie tylko kwaśnym. Enzym ten
pomaga zwalczyć problemy z trawieniem pokarmu zawierającego duże
ilości białka. Dzięki przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym
właściwościom owocu oraz obecności antyoksydantów, nasz organizm
może skuteczniej bronić się przed infekcjami. Oczyszcza organizm z
toksyn oraz odnawia florę bakteryjną jelit.
Waga: 50g Cena: 6,80 zł
Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z
tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi
pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez
przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa
ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków
na brązowo.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów:
więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu
sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach
indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki; teinę, odpowiednik kofeiny z kawy, która ma właściwości pobudzające i wzmacniające koncentrację.
Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
Teanina - występuje wyłącznie w herbacie- poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o
temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min.
Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy,
czerwonawy
„Nie istnieje żaden na tyle poważny problem,
którego nie dałoby się załagodzić filiżanką dobrej herbaty"
|