Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŚWINIA W PROWANSJI --- Georgeanne Brennan

12-07-2012, 7:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik sandra_ja
numer aukcji: 2449764558
Miejscowość Strzelce Opolskie
Wyświetleń: 8   
Koniec: 03-07-2012 17:45:58

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wysyłka
Przelew na konto:
Przesyłka ekonomiczna: 7,50 zł
przesyłka priorytetowa: 9,00 zł
Wysyłka za pobraniem pocztowym:
Przesyłka ekonomiczna: 12,50 zł
Przesyłka priorytetowa: 15,50 zł
Płatności
Dane potrzebne do przelewu zostaną automatycznie wysłane e-mailem po zakończeniu aukcji.
Kontakt
E-mail: [zasłonięte]@o2.pl
GG: [zasłonięte]23253 Gadu-Gadu
Regulamin
1. Przesyłka pobraniowa dostępna jest dla osób, które mają przynajmniej 2 pozytywne komentarze
2. Jeśli chcesz abym wysłała za pobraniem, od razu po zakończeniu aukcji napisz o tym do mnie
3. Po wygraniu aukcji czekam na e-maila potwierdzającego chęć zakupu bądź przelew do 7 dni
4. Wysyłka następuje najpóźniej 2 dni po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie, paczki pobraniowe wysyłam najpóźniej dzień po zakupie
5.W e-mailach proszę o podpisywanie się nickiem z Allegro ,

Przedmiot aukcji to książka:

ŚWINIA W PROWANSJI

 

-

 

G.Brennan

 


Stan książki: bardzo dobry; książka wygląda jak nowa
Liczba stron: 235
Wydawnictwo: Wydawnictwo Czarne; Wołowiec 2010

 

Przed czterdziestu laty Georgeanne Brennan, zdobywczyni nagrody Jamesa Bearda, pisarka i miłośniczka kuchni, postanowiła zrealizować swoje marzenie o spokojnym, wiejskim życiu w Prowansji i razem z mężem i malutką córką wyruszyła na słoneczne południe Francji. Kupiła domek ze skrawkiem ziemi, kilka kóz i tytułową świnię i rozpoczęła swą przygodę z celebrowaniem przyjemności życia.
Jej żywe, pełne smakowitych przepisów i lokalnego kolorytu wspomnienia oddają bogactwo prowansalskiej kuchni i tradycji. Razem z autorką zaglądamy do garnków, ogrodów, lasów i winnic, zbieramy grzyby, robimy sery i gotujemy najprawdziwszą bouillabaisse. To czarująca opowieść, od której cieknie ślinka, smakowita strawa dla ducha i ciała, idealna dla smakoszy, miłośników Francji i wszystkich tych, których choć raz marzyli o tym, by spakować walizki i kupić bilet do pięknego życia.

Georgeanne Brennan jest wielokrotnie nagradzaną autorką książek o kuchni i ogrodnictwie. Mieszka w północnej Kalifornii i w Prowansji, gdzie prowadzi szkołę kucharską.

Anglosasi kochają Prowansję, a prawdziwie spełnieni w tej miłości czują się dopiero wówczas, gdy kupią sobie dom we Francji i napiszą o tym książkę. Bez obaw jednak, Świnia w Prowansji nie jest kolejną enuncjacją maklera giełdowego z Londynu czy Bostonu, zachwycającego się naiwnie dźwiękiem cykad i smakiem pomidorów. Pochodząca z Kalifornii pani Georgeanne Brennan to uznana autorka książek kulinarnych, swą kulturową i jedzeniową przygodę z najpiękniejszym regionem Francji rozpoczęła już w roku tysiąc dziewięćset siedemdziesiątym, więc dobrze wie, o czym pisze. Na tyle dobrze, że w trakcie łapczywej nocnej lektury spożyłem słoik oliwek, pół pęta francuskiej kiełbasy, kilka kieliszków różowego wina z departamentu Var, zamarynowałem schab w szałwii oraz rozmarynie, a tylko nad wyraz późna pora powstrzymała mnie przed sięgnięciem po calvados.
Robert Makłowicz

Serdecznie polecam