Oliwa o bardzo niskiej kwasowości < 0,35% Im niższa kwasowość tym lepsza jakość oliwy! Data przydatności do spożycia: maj 2013r. - najnowsza dostawa - zbiór oliwek z listopada 2011r.
Oliwa o bardzo niskiej kwasowości < 0,35%
Im niższa kwasowość tym lepsza jakość oliwy!
Data przydatności do spożycia: maj 2013r. - najnowsza dostawa - zbiór oliwek z listopada 2011r.
Chcemy zaoferować Państwu jedną z najlepszych oliw, jakie znajdują się obecnie na greckim rynku. Kilka kropel tej wspaniałej kreteńskiej oliwy pozwoli Państwu poczuć smak lata i przenieść się myślami na tę słoneczną wyspę. Oliwa z oliwek to samo zdrowie! Tę oliwę kupią Państwo tylko u nas!
Właściwości oliwy Kropla Krety Mediterranean:
Extra Virgin, czyli najwyższej jakości oliwa z oliwek o kwasowości <0,35% (im niższa kwasowość oliwy tym lepsza jest jej jakość)
z pierwszego tłoczenia na zimno przy użyciu wyłącznie środków mechanicznych,
ręczny zbiór oliwek, z który jest wytłaczana,
oliwa ta pochodzi ze zbiorów – listopad 2011,
rejon pochodzenia: Chania/Kreta - produkt chroniony znakiem PGI (Protected Geographical Indication)
Kropla Krety Mediterranean to :
doskonały aromat i smak,
najwyższej jakości tłuszcz, który nadaje się zarówno do smażenia jak i spożywania na zimno,
niepowtarzalny zielonkawy kolor, który zawdzięcza oliwkom Koroneiki,
drogocenne właściwości zdrowotne,
w pełni naturalny produkt, bez żadnych dodatków,
idealna do spożywania na czczo przy chorobach wrzodowych oraz wieńcowych.
Oliwa Kropla Krety Mediterranean jest tłoczona i puszkowana na Krecie.
Termin przydatności do spożycia to maj 2013.
Pojemność: 3l (puszka z dozownikiem, doskonale chroni walory tej oliwy).
Możliwość wystawienia faktury VAT.
Z racji, że to Kreta ma najdłuższą tradycję związaną z uprawą i przetwarzaniem oliwek, drzewa oliwne zajmują szczególne i wyjątkowe miejsce w kulturze lokalnej społeczności. Ich uprawa i zbiór oliwek wciąż prowadzone są w zgodzie z wielowiekową tradycją – ręczny zbiór oliwek, proces tłoczenia rozpoczyna się już po ok. dwóch godzinach od zbioru, tłoczenie ma miejsce w niewielkich tłoczniach rozsianych po gajach oliwnych. Ok. 82% oliwy produkowanej w Grecji to oliwa Extra Virgin - żaden z krajów produkujących oliwę z oliwek nie może pochwalić się takim wynikiem. Grecy spożywają jej również najwięcej na świecie - 26l rocznie na osobę.
Najstarsze drzewo oliwne na
Krecie znajduje w pobliżu naszego
domu w okolicach miejscowości Kolimbari
Na Krecie najpopularniejszy gatunek oliwek to Koroneiki - bardzo drobne, dzięki czemu idealnie nadają się do wytłoczenia. Duże oliwki spotykane w Hiszpanii czy we Włoszech powodują wyższą kwasowość oliwy, a co za tym idzie obniżają jej jakość.
Bezpłatny odbiór na terenie W-wy (Białołęka). Odbiór osobisty możliwy po wpłacie na konto.
KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ WYNOSI 20zł NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONEJ OLIWY.
PRZY ZAKUPIE POWYŻEJ 350zł PRZESYŁKA KURIERSKA GRATIS
Pozdrawiamy ze słonecznej Krety i życzymy smacznego,
Greckie-delikatesy.pl i Przepisygreckie.pl