Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców
moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny,
w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno
żółtym zabarwieniu.
CO ZAWIERA I JAKIE MA DZIAŁANIE OLEJ Z PESTEK MORELI...
* W swym składzie zawiera
NNKT, witaminę A,B,E oraz składniki mineralne.
* Jego największym skarbem jest witamina B 17,
zwana amigdaliną lub letrilem. Witamina B 17
jest stosowana w leczeniu nowotworów.
Szeroki opis tej metody leczenia można odnaleźć
w książce, pt: „Terapia metaboliczna witaminą B
17” będącą materiałem uzupełniającym do książki
G. Edwarda Griffina „ Świat bez raka”.
Witamina B 17 występuje naturalnie w ponad 1200
gatunkach roślin, przede wszystkim w pestkach
owoców, np. śliwek, jabłek, brzoskwiń.
* Na co dzień polecany
jest również do pielęgnacji ciała. Doskonale się
wchłania i nawilża skórę, nie pozostawia tłustego
filmu. Jest fantastycznym zamiennikiem balsamu,
jako produkt w 100 % naturalny i pięknie pachnący.
ZASTOSOWANIE...
W diecie olej ten stosowany jest do różnego
rodzaju sałatek lub bezpośredniego spożycia, 1
– 1,5 łyżeczki dziennie.
|
|