Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŚWIEŻA GRECKA OLIWA- KRITIKO KONAKI - z KRETY 5L

23-05-2012, 11:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 105 zł      Najwyzsza cena licytacji: 105 zł     
Użytkownik KNOSSOSS
numer aukcji: 2320246986
Miejscowość Białe-Błota
Licytowało: 6    Wyświetleń: 210   
Koniec: 17-05-2012 08:18:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

telefon: 52 [zasłonięte]4381
507[zasłonięte]659

mBank
591[zasłonięte] 2004 [zasłonięte] 0[zasłonięte]000[zasłonięte] 2094

DHL
paczka do 30 kg tylko 18,00.zl
a za pobraniem 30zl

 

Śródziemnomorski eliksir długowieczności i dobrego zdrowia

Grecka Oliwa z oliwek Extra Virgin 5 L

 

NAJNIZSZA CENA DLA UŻYTKOWNIKÓW ALLEGRO-105 zł

Oliwa wyprodukowana i puszkowana w Heraklionie w stolicy Krety

termin wazności 06.08. 2013r zbior styczen 2012 rok

GWARANTUJEMY PRODUKT NAJWYZSZEJ JAKOSCI!!!

- Najwyższej jakości grecka Oliwa z oliwek Extra Virgin prosto z Krety

- Świeży owocowy smak

- Kuszący świeży aromat oliwy

- Prosto z oliwek Koroneiki, które tradycyjnie uprawiane są na małych lokalnych farmach na Krecie

- Doda smaku do Twoich dań, sałatek a także idealnie nada się podawana tylko do chleba

 

 

 

Powszechnie znanym faktem jest stwierdzenie, iż oliwa z oliwek tworzy specjalną tarczę ochronną dla naszego zdrowia, która chroni nas przed rozmaitymi chorobami serca, rakiem a nawet cukrzycą. Najnowsze badania udowadniają suchy fakt, iż oliwa z oliwek jest najlepszym z możliwych produktów dla człowieka. Spożywanie jej, w przeciwieństwie do zwykłych tłuszczy czy olejów, obniża cholesterol LDL (niskiej gęstości) jednocześnie nie obniżając HDL (wysokiej gęstości). Równocześnie oliwa z oliwek obniża poziom trójglicerydów we krwi.

Wykres przedstawia smiertelnosc spowodowana chorobami serca

 

Zwiększona koncentracja cholesterolu oraz trójglicerydów we krwi może przyczyniać się do problemów z arteriami, które są odpowiedzialne za transfer tlenu do mózgu i serca. Najproście obrazując dobroczynny wpływ oliwy z oliwek na nasz organizm można stwierdzić, iż oliwka chroni nasze serce – potwierdzeniem naukowym tego faktu są najnowsze badania pokazujące wyraźne obniżenie skurczowego i rozkurczowego ciśnienie krwi u pacjentów spożywających oliwkę.

 

Zbilansowana dieta zawierająca oliwę z oliwek oraz warzywa może spowodować obniżenie ryzyka zachorowania na raka aż o 75 %.

 

Nasza oliwa jest dobrze znana na całym świecie. Uhonorowana dyplomem finalisty na targach „International Olive Oil Awards” w 2004 roku w Madrycie, wyróżniona przez „Feinschmecker International Gourmet Journal 2007 (wiodący poradnik kulinarny w Niemczech)”, zdobywca srebrnego medalu na targach oliwnych we Frankfurcie w 2008 oraz złotego medalu za niesamowity smak na ”International Taste and Quality Institute olive oil awards” w Brukseli w 2008.

 

 


Każda oliwa pochodząca z Krety to oliwa od chłopa który przekazuje ja do związku rolników którzy to przeprowadzają badania chemiczne stwierdzające jej właściwości, tam też jest profesjonalnie butelkowana i etykietowana. Dzięki temu mamy pewność co to jej oryginalnej wartości , terminu spożycia oraz pochodzenia. Ponadto, aby oliwa mogła być sklasyfikowana jako extra vergine nie może mieć absolutnie żadnych wad organoleptycznych, a jej kwasowość nie może być wyższa niż 0,8%.

Kwasowość oliwy z oliwek można określić tylko i wyłącznie laboratoryjnie!!!

Oliwa z oliwek jak każdy tłuszcz posiada trzech wrogów. Są to: światło, temperatura i tlen

Oliwę należy kupować w ciemnej butelce lub puszce

Na jakość oliwy extra vergine wpływ ma kilka czynników: gatunek oliwek, z których została wytłoczona oliwa, moment ich zbioru (stopień dojrzałości), sposób przechowywania do momentu tłoczenia, sam proces tłoczenia. Warto zatem dokonywać wyboru oliw znanych producentów i marek, gdyż ich wiedza i długoletnie doświadczenie gwarantują odpowiedni dobór oliwek oraz stosowne metody tłoczenia w najnowocześniejszych przetwórniach, co z kolei zapewnia najwyższą, powtarzalną jakość złotego nektaru bogów.

PYSZNE I ZDROWE PRZEPISY PROSTO  Z GRECKIEJ TAWERNY

OMLET Z CUKINIA

1 kg pokrojonej cukinii

5-6 łyżek oliwy z oliwek

6 jajek, pół filiżanki startego sera żółtego

Sól, pieprz

2 łyżki drobno pociętej mięty

Smażymy cukinię aż kawałki staną się delikatne i zbrązowieją. Ubijamy jajka z resztą składników i wlewamy całość na patelnię z cukinią. Gotujemy przez 2 minuty a następnie odwracamy  aby przypiec lekko omlet z drugiej strony

 NOWE AUKCJE NOWE PYSZNE PRZEPISY:-)


PRZY ZAKUPIE NIE PRZEKRACZAJĄCYM 30 KG - ZA PACZKE DOSTARCZONĄ KURIEREM ZAPŁACĄ
PAŃSTWO TYLKO 18.00 ZŁ



 

 

 

ŚWIEŻA GRECKA OLIWA- KRITIKO KONAKI - z KRETY 5L