Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŚWIAT OD KUCHNI W POSZUKIWANIU POSIŁKU DOSKONAŁEGO

28-02-2012, 19:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26.50 zł     
Użytkownik foxsmoker
numer aukcji: 2068509207
Miejscowość Polska
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-01-2012 11:53:59

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ANTHONY BOURDAIN

ŚWIAT OD KUCHNI
W POSZUKIWANIU POSIŁKU DOSKONAŁEGO

Oprawa: miękka
Ilość stron: 336
Rok wydania: 2011
Wydawnictwo: Carta Blanca
Wymiary: 125x200


KSIĄŻKA NOWA !!
SZYBKO, TANIO I PEWNIE !!
GORĄCO POLECAM !!


Anthony Bourdain, szczery do bólu szef kuchni i obdarzony niecodziennym poczuciem humoru podróżnik, rzuca się na ekstremalne potrawy światowej kuchni. Gwarantowany: soczysty język, pikantne portrety i cie-kawostki godne outsidera w czapce kucharskiej.
Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów „New York Timesa” oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nadawany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.
W „Świecie od kuchni” Tony Bourdain w znamienny dla siebie energetyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambodży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, smażonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki.
A który z nich to, według Tony’ego Bourdaina, posiłek doskonały? Tego Czytelnik się dowie z książki.

KUPUJĄC JEDNOCZEŚNIE WIĘCEJ KSIĄŻEK NA MOICH AUKCJACH
OSZCZĘDZASZ NA WYSYŁCE
ZA WSZYSTKIE ZAKUPIONE KSIĄŻKI PŁACISZ MNIEJ

Przed zakupem proszę o zapoznanie się ze stroną "o mnie"