Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Świat od kuchni / Anthony Bourdain / Carta Blanca

27-06-2012, 5:16
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 32.90 zł     
Użytkownik L_S_
numer aukcji: 2386904067
Miejscowość ŁÓDŹ
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 33   
Koniec: 29-06-2012 22:19:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Świat od kuchni Carta Blanca / 978[zasłonięte][zasłonięte]70507

Świat od kuchni Carta Blanca


Informacje dodatkowe:
Seria: Bieguny
Autor: Anthony Bourdain
Tłumaczenie: Jacek Środa
Data wydania: 2011
Ilość stron: 336
Nr wydania: I
Format / mm: 128 x 200
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-8305-075-0
Edycja język: polski
Anthony Bourdain, szczery do bólu szef kuchni i obdarzony niecodziennym poczuciem humoru podróżnik, rzuca się na ekstremalne potrawy światowej kuchni. Gwarantowany: soczysty język, pikantne portrety i ciekawostki godne outsidera w czapce kucharskiej.

Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów „New York Timesa” oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nadawany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.

W „Świecie od kuchni” Tony Bourdain w znamienny dla siebie energetyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambodży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, smażonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki. A który z nich to, według Tony’egoBourdaina, posiłek doskonały? Tego Czytelnik się dowie z książki.

Anthony Bourdain (ur. 1956 r.) to smakosz, szef kuchni prestiżowej restauracji Les Halles na Manhattanie, podróżnik i poszukiwacz przygód, autor kryminałów oraz książek kulinarnych. Od 2005 r. prowadzi autorski program Anthony Bourdain: Bez rezerwacji, w ramach którego przemierza świat w poszukiwaniu najciekawszych smaków i niezapomnianych miejsc. Mieszka w Nowym Jorku. Lubi The Ramones. Nie lubi owijać w bawełnę.
Nasze aukcje


Polecamy


Polecamy

Jak możemy pomóc?

Dostawa, płatności

Mapy, przewodniki:

- Alpy
- Austria
- Bułgaria
- Chiny
- Chorwacja
- Czarnogóra
- Czechy
- Egipt
- Europa
- Francja
- Grecja
- Hiszpania
- Indie
- Kenia
- Maroko
- Niemcy
- Norwegia
- Polska
- Portugalia
- Skandynawia
- Słowacja
- Szwecja
- Tunezja
- Turcja
- USA
- Węgry
- Włochy

Czy szukasz produktu:

- Fotografia - poradniki

- Globusy, globobarki: Nova Rico, Zoffoli

- Wszystkie nasze aukcje

Kończące się aukcje:
O nas Nasze aukcje Nasz sklep Komentarze