Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Śródziemnomorskie lato Shalleck, Munuz - kulinaria

14-07-2012, 4:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik Skipme
numer aukcji: 2445092280
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 11   
Koniec: 04-07-2012 22:16:44

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2012
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

GORĄCO POLECAM!!!

Śródziemnomorskie lato. Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella

25 zł





Trasa rejsu wiodła wzdłuż Lazurowego Wybrzeża i Włoskiej Riwiery. Monte Carlo, Saint-Tropez, Portofino, Capri… Luksusowy jacht „Serenity” po drodze zawijał do niezliczonych portów, tętniących życiem nadmorskich miasteczek i malowniczych kurortów. Dla młodego kucharza z San Francisco ta wspaniała śródziemnomorska przygoda była jednak nie lada wyzwaniem. Zatrudniony przez włoskiego milionera i jego nadzwyczaj wymagającą żonę przez pięć miesięcy miał gotować dla nich i zaproszonych gości, a żadne z dań nie mogło się powtarzać



David Shalleck – pracował w restauracjach w Nowym Jorku, San Francisco, Dolinie Napa, Londynie, Prowansji i w różnych regionach Włoch. Przez ponad dwadzieścia lat pełnił obowiązki szefa kuchni oraz producenta programów kulinarnych (m.in. z udziałem Jacquesa Pepina i Jose Andresa) w amerykańskiej stacji telewizyjnej PBS (tej samej, która wiele lat temu wykreowała Julię Child).

„Fascynująca, o szybkim tempie i świetnie napisana… W śródziemnomorskich portach David niestrudzenie poszukiwał najlepszych regionalnych produktów i składników. Bez reszty – on, kucharz z Ameryki – zadurzył się i zanurzył w śródziemnomorskiej – francuskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. I tak narodził się wielki kulinarny talent. Bravo!”

Jacques Pepin, słynny szef kuchni, autor wielu książek programów kulinarnych, wieloletni współpracownik Julii Child

„Książka nafaszerowana marzeniami. Jest to prawdziwa podróż naszych marzeń – w towarzystwie kucharza, który uwija się pomiędzy stoiskami nadmorskich targów, by przygotować ucztę godną bogów. Czytelnika uwodzą zarówno smakowite posiłki, jak i porty, do których jacht zawija. Dla bohatera i autora książki rejs luksusowym jachtem jest także doświadczeniem edukacyjnym – ciężko zdobyte uznanie w oczach pracodawców i śmiałe wyzwania, jakie przed nim stawiają, zmieniają go w osobę, która dobrze wie, kim chce być i czego oczekuje od życia. Ta książka to świetny towarzysz wakacji w jakimś rajskim zakątku.”

Frances Mayes

„Proszę bardzo, po prostu zaokrętuj szefa kuchni na pokład jachtu żeglującego wzdłuż włoskiej Riwiery, a za chwilę będziesz trzymał w ręku ponad trzystustronicowy opis wakacji… eskapistyczną opowieść, pełną kulinarnych przepisów i zapachu morskiej bryzy.”

„The New York Times”

„Smakowite przepisy i znakomite kucharskie rady to lukier na tym przepysznym ciasteczku.„
Ralph Lauren on-line magazine


Możliwy odbiór osobisty w Warszawie.




email: andrzej_[zasłonięte]@o2.pl

GG:[zasłonięte]10942

Koszt wysyłki jest podany w opisie aukcji i trzeba go doliczyć do zakupionego towaru.

Kupując na kilku aukcjach jednocześnie za przesyłkę płacisz tylko raz!

Możliwa płatność gotówką przy odbiorze osobistym na terenie Warszawy

Odbiór osobisty codziennie - dzielnica Wawer, po wstępnym umówieniu możliwe inne lokalizacje