Śliwki suszone zawierają więcej witamin niż śliwki świeże, posiadają pięciokrotnie bogatsze źródło witaminy A (1606 j.m. w 100g) i posiadają siedmiokrotnie więcej błonnika. Owoce te posiadają witaminy A, C, E, B6, K, polifenole (między innymi kwas chlorogenowy), potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez, błonnik. Ze względu na wyjątkowo dużą zawartość żelaza i fosforu są zalecane wegetarianom. Duża zawartość potasu sprawia, że są polecane osobom cierpiącym na nadmiar sodu w organizmie. Śliwki mają silne działanie antyoksydacyjne, zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworu. Są szczególnie polecane przy zaparciach, przeciw nadkwasocie, a także regulują pracę jelit. W celu uzyskania 1 kg śliwek suszonych, należy zużyć aż 3 kg śliwek świeżych. Zastosowanie suszonych śliwek: do mięs pieczonych i duszonych, wyrobów wędliniarskich, nadzień oraz do wypieków cukierniczych. Składniki: śliwka suszona drylowana, substancja konserwująca: sorbinian potasu, olej (max 0,3%) Kraj pochodzenia: Chile |
Nasze produkty pakowane są w przeźroczyste torebki strunowe typu doypack.
Co wyróżnia nasze opakowania?- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
|