PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
ŁUSKA BABKI JAJOWATEJ 250g
CZYSTY PRODUKT BEZ
DOMIESZEK!!
ŁAGODZI PROCESY
TRAWIENNE W ORGANIZMIE
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I
GWARANCJA BEZPIECZNYCH
ZAKUPÓW
Oferowany produkt szczególnie rekomendoeany jest dla osób mających prblemy gastryczne.
Skład: 100 % Łuski babki jajowatej
Waga netto: 250g
Łuski babki są stosowane głównie jako źródło błonnika. Błonnik może pomóc złagodzić
zaparcia i biegunki, jest stosowany również w leczeniu zespołu jelita drażliwego,
hemoroidów i innych problemów jelitowych. Łuski są bogate w związki śluzowe, które
stanowią 10-15% łupiny nasiennej. Kiedy łuski wchodzą w kontakt z wodą pęcznieją i
tworzą śluzową masę, która pomaga transportować resztki pokarmowe przez przewód
pokarmowy. Wg najnowszych badań nasiona babki jajowatej są skuteczne w obniżaniu
poziomu „złego cholesteroilu” we krwi a także w obniżaniu poziomu glukozy.
Pomaga w usunięciu zalegających resztek i substancji toksycznych z przewodu pokarmowego, co pomaga w zabobieganiu chorobom nowotworowym układu pokarmowego.
Łuski nasion babki jajowatej od dawna stosowane są w leczeniu zaparć i biegunek jako środek dobrze absorbujący nadmiar płynów w jelitach. Dzięki śluzowi zawartemu w łuskach, babka jajowata stosowana jest przy leczeniu hemoroidów i stanów zapalnych jelit. Poleca się ją kobietom w ciąży i diabetykom. Badania wykazały także jej pozytywny wpływ na obniżanie poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.
Ze względu na dużą zawartością naturalnego błonnika babka jajowata stosowana jest jako
suplement diety wspierający odchudzanie. Dieta oczyszczająca prowadzona przy
jednoczesnym zażywaniu produktów z udziałem łupiny babki przynosi większe efekty,
ponieważ błonnik - pęczniejąc w żołądku - zmniejsza uczucie głodu.
Pozostałe wskazania do stosowania produktów z babki jajowatej to między innymi zespół
jelita drażliwego (IBS), uchyłkowatość jelita oraz niedobór błonnika związany z codzienną dietą.
Sposób spożywania Babki jajowatej:
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami.
Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza
je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać
jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. Aby w pełni skorzystać z
dobroczynnego działania rośliny, warto przyjmować ją w trakcie codziennych posiłków.
Podczas leczenia z wykorzystaniem babki jajowatej bardzo ważne jest przyjmowanie dużej
ilości płynów - w przeciwnym razie mogą wystąpić działania niepożądane jak odwodnienie,
bóle brzucha i głowy.
Zdarzenia niepożądane podczas stosowania babki jajowatej:
Babka jajowata rzadko wywołuje reakcje alergiczne jak katar sienny, zapuchnięcie powiek
czy kaszel. Czasami powoduje bóle brzucha lub głowy, ale są to sporadyczne przypadki.
Należy stosować się do zaleceń umieszczonych na ulotkach i opakowaniach suplementów
diety zawierających babkę jajowatą.
Wskazania/Zastosowanie:
- wspomaga procesy trawienne w organizmie
- oczyszcza organizm z toksyn
- łagodzi nadmierne bóle w okolicach jamy brzusznej
Sposoby przygotowania:
- 2 - 3 łyżeczki wsypać do szklanki i zalać przegotowaną wodą
- cierpliwie czekamy ok 4- 5 minut
- w momencie gdy nasiona spęcznieją należy dokładnie wymieszać i uzyskany w ten sposób napój ma konsystencję żelu, który można wypić
- profilaktycznie spożywamy 2 - 3 razy dziennie