Łupina babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego,
dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć
zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę
jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie,
wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi
objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu,
co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio
po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża poposiłkowy wzrost poziomu
glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi.
Nasiono i łupina babki jajowatej są również stosowane jako lek osłaniający
(np. w chorobie wrzodowej).
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.
Do produkcji herbat firma NATUR-VIT używa najczystszej jakości surowców
pozyskiwanych z czystych ekologicznie upraw.
Firma posiada certyfikat jakości ISO 9001:2008 i HACCP co świadczy
o wysokiej jakości produkowanym asortymencie.
Skład :
Łupina babki jajowatej 100%
Masa netto: 200 g
Producent: NATUR-VIT
Zapraszam do zakupu
Jeśli masz pytania proszę zadzwoń w godz 8-18 na numer 530 [zasłonięte] 75 10.